Jaume Ibars.
Jaume Ibars.
24/03/2020 Cultura
Jaume Ibars va participar al PanxingFest

L'artista castellarenc es va afegir, amb un concert familiar on - line, a la proposta de Som Mambes

Marina Antúnez

Amb el confinament que ens imposa el coronavirus, la cultura també es reinventa. Darrerament, són nombrosos els festivals de música de diferents estils i formats que es poden seguir, consultar i compartir a través de les xarxes socials. Nosaltres, ara, us n'expliquem un exemple. De la iniciativa d'un grup de dones de Collsuspina que, arstísticament, es fan dir Som Mambes, va néixer el PanxingFest, un festival familiar on-line que va arrencar el dissabte 14 de març. Dissabte passat, dia 21 de març, hi va participar l'incansable animador i cantant castellarenc Jaume Ibars. "Jo estava assegut al sofà de casa, com molta gent, i em va arribar un whatsapp de la Judith, de Som Mambes", recorda Ibars, quan li van fer la proposta. Ells havien fet el primer PanxingFest pel mateix motiu, "perquè estaven tots a casa i van veure la necessitat de compartir amb altra gent les inquietuds artístiques de cadascú".

 

El festival impulsat per Som Mambes ha permès aglutinar artistes d'una línia més alternativa, amb propostes no tant comercials, "que no podrien entrar en festivals de gran format", i fer un PanxingFest amb producte de qualitat però de proximitat. Aquesta va ser la primera idea, que en la segona convocatòria "ja es van estendre una mica més a amics i coneguts, gent que ens dediquéssim al món arstístic i que tinguéssim propostes prou dignes".

 

Per Ibars, l'experiència va ser molt bona. "Vaig fer el concert a la terrassa de casa, que és bastant àmplia i on fins i tot m'hi va cabre el fons d'escenari que jo porto per les places" i va muntar tot l'espectacle, com si tingués públic. "I va ser esgotador, com una actuació normal, curiosa, perquè no tens la interacció amb els nens, i a més estàs supeditat a una imatge on t'has d'enquadrar, que el mòbil". Això, reconeix, li limitava els moviments, no podia saltar sense restriccions, però va quedar molt content "perquè sabia que el que estava fent estava agradant".

 

Un altre dels objectius del festival, ja que no està recompensat econòmicament, era que els artistes tinguessin algun tipus de rèdit per l'actuació, i aquest va ser en el número de gent que s'ha fet amic a l'Instagram. "A través de les xarxes ens ha conegut gent que, sinó, no ens hagués seguit". L'artista castellarenc reconeix que també ha après coses de les xarxes socials que aquests dies gairebé tothom utilitza molt, "com per exemple, que per Instagram Live és millor fer-ho en vertical perquè els comentaris es puguin llegir bé si es mira el mòbil connectat a la tele".

 

 

Moment del concert que Jaume Ibars va fer per Instagram Live. || M. A.Moment del concert que Jaume Ibars va fer per Instagram Live. || M. A.

 

Els artistes protagonistes d'aquest segon PanxingFest es van anar seguint, mirant-se l'espectacle de cada un d'ells. "La idea era fer una mica de panxing family, havíem creat un grup de whatsapp per conèixer-nos els arstistes que no ens coneixíem". En aquest sentit, el festival va durar des de les 11 del matí i fins a 2/4 de 8 del vespre, i es propostes lúdiques, educatives, culturals i d'entreteniment destinades als menuts i les seves famílies es van anar succeïnt. Les Som Mambes (@som_mambes) van oferir un taller de llengua de signes en família i contes vírics amb Tunqueque; Diana Kerbelis (@dianakerbelis), un conte de Kamishibai; la companyia Tager (@cia.tager), un taller de creació de gadgets màgics amb Tuticorin i màgia amb Xaxi Xixarrus; Jordi Planella (@planellascalm) va oferir musiquetes de Clownavirus, i la La Rateta que ja no escombrava l'escaleta (@laretaa) va fer cançons sobre el Rei i la Pandèmia. Sobre la possibilitat de repetir el PanxingFest, Ibars apunta que "Som Mambes m'han dit que van sobre la marxa, i que ja es veurà, si tornen a ser prou gent, sí". En tot cas, Jaume Ibars tornarà a actuar on - line el dia 4 d'abril, a les 12 hores, a l'Instagram de @festivalesperanzah, amb l'Esperanzah! a casa.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris