14  Gisela Pou_1440x961
D'esquerra a dreta, Esteve Plantada i els autors M. Mercè Cuartiella,Gisela Pou i Pep Coll. ||CEDIDA
15/09/2020 Cultura
Gisela Pou va ser convidada a la Setmana del Llibre en Català

L'escriptora castellarenca va parlar de 'Tot, menys la pluja' diumenge, al Moll de la Fusta de Barcelona

Marina Antúnez

Del 9 al 13 de setembre es va celebrar, al Moll de la Fusta de Barcelona, la Setmana del Llibre en Català. El certamen, malgrat la complicada situació, s’ha dut a terme amb èxit, essent bona tan la participació com la venda de llibres. Hi ha hagut 220 novetats editorials i 205 autors i autores, presents d’alguna manera. Una d’elles, ha estat l’escriptora castellarenca Gisela Pou, presentant la novel·la ‘Tot, menys la pluja’. “Estàvem a l’Espai Setmana, que era la zona amb escenari on hi havia una seixantena de cadires disposades amb molt espai entre un i l’altre; vaig parlar amb l’editora i estaven molt contents”, diu Gisela Pou.  L’editorial tenia molta expectativa amb aquesta Setmana del Llibre i ha resultat ser un èxit, amb l’oportunitat de “posar els autors i els llibres al carrer, fer aquesta trobada entre tota la gent del gremi, autors, llibreters i editors”, afegeix Pou.

 

Pep Coll amb la novel·la ‘L’any que va caure la roca’ i Maria Mercè Cuartiella amb ‘La font i els dies’ van compartir taula amb Pou. Sebastià Perelló, que també estava programat amb ells, finalment no va poder assistir-hi. La Gisela va tenir l’oportunitat de parlar extensament sobre la seva novel·la, després d’una presentació que va anar a càrrec de L’Esteve Plantada. “Va ser molt interessant i és un honor que et diguin d’anar-hi perquè els llibres que s’han posat a l’escenari tampoc eren molts”.

 

Les casetes de llibres eren plenes, recorda Pou. Per tant, la gent sortia amb ganes de comprar llibres i d'escoltar els autors presents. “Hi ha un interès i unes ganes de tornar a una certa normalitat, amb mascareta, distància, i rentat de mans però tornar a llegir”.

 

El lloc, segons Pou, va ser un encert. “L’espai és molt gran, ample, al costat del mar, molt airejat, que permet passejar amb tranquil·litat i separació”.  L’espai on tradicionalment se celebrava la Setmana del Llibre en Català, la plaça de la Catedral de Barcelona, aquest cop era poc idoni tenint en compte la situació de pandèmia. La nova ubicació ha tingut una bona acollida, tot i que no s’hagi renunciat a tornar a la Catedral quan la situació es normalitzi, segons l’organització de la Setmana del Llibre en Català.

 

Per Pou, l’edició també ha servit perquè els escriptors es retrobessin. Ella ja havia anat diverses vegades a la Setmana com a lectora i presentant novel·la. Aquesta ha estat una nova oportunitat per fer rutllar el seu nou llibre. “Que et convidin és important, i això vol dir també que la novel·la està funcionant”.

 

Amb ‘Tot, menys la pluja’ hi ha una pandèmia, de fet. “En molt segon terme i que afecta només un dels personatges”, però sí que parla d’una Barcelona dels anys 90 que s’obria al mar, prèvia als Jocs Olímpics, “i en canvi els personatges cauen en un pou”.

 

L’any, pels escriptors i escriptores, ha estat molt difícil. La suspensió del Sant Jordi, el 23 d’abril, i del Sant Jordi descafeïnat del 23 de juliol, han posat entre espasa i paret a més d’un autor i editorial. Aquesta setmana, dedicada al llibre en català, ha servit si més no per injectar una mica d’aire al sector.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris