ginesta acn web_950x634
La Júlia i el Pau Serrasolsas són, artísticament, Ginestà. ||CEDIDA
23/07/2021 Cultura
Ginestà, dos germans que proposen un estil folk

La Júlia i el Pau Serrasolsas actuen diumenge a la plaça d’El Mirador

Marina Antúnez

La Júlia i el Pau Serrasolsas, coneguts artísticament com Ginestà, actuen diumenge a les 21 hores a la plaça d’El Mirador. Els germans andreuencs actuen per primera vegada a Castellar i ho fan per presentar el seu darrer single, L’Eva i la Jana, “i cantarem alguna cançó més, en directe, de les que sortiran al nostre tercer disc”, apunta el Pau. En aquest sentit, Ginestà es troben immersos en la gravació d’aquest tercer treball. 

 

El nom de Ginestà “el vam trobar a partir de la Marina Ginestà, una miliciana i periodista que ens va semblar una persona molt potent i lluitadora”, afegeix la Júlia.

 

Tant el Pau com la Júlia van estudiar música de petits, “però mai havia estat el nostre tema principal”, recorda el Pau. Ell va fer guitarra i solfeig fins als 11 anys, la Júlia va anar al cor infantil de Sant Cugat fins als 14 anys. Però va ser anys més tard, ja majors d’edat, quan van reprendre el fil de la música. “Jo em vaig posar a fer cançons i la Júlia ja tenia el seu projecte, Akelarre”, amb la Maio, la seva germana bessona.

 

A casa dels germans sempre s’ha escoltat molta música “però no venim d’una família de músics”, apunta la Júlia. Sempre, això sí, els ha agradat molt i els pares els han animat a començar el projecte Ginestà.

 

Al primer disc que van treure, el missatge que volien transmetre era bastant polític, “de reivindicació en primera persona, més explícit, i ara treballem més la metàfora i hem incorporat molta quotidianitat a les nostres lletres”, diu el Pau. El duet parla de l’amor, del que els passa, del que significa ser jove precari en un context de crisi pandèmica i enmig d’un capitalisme salvatge. A l’ideari de Ginestà, “al nostre dia a dia, intentem tenir pràctiques feministes”. Quan els preguntem sobre les influències, ens diuen que “hem begut d’Els Pets, Pau Vallvé, Ferran Palau, i ara al tercer disc ens hem inspirat en artistes de fora”. D’aquesta manera busquen noves sonoritats.

 

Ginestà també cuida molt l’estètica. De fet, “Ginestà té dos pilars; un és la música i l’altre és la imatge”. L’equip d’imatge està dirigit per Adrià Marto. “Plantegem els videoclips com si fossin un tot”, apunta la Júlia. Últimament també estan treballant molt els outfits als directes. També treballen amb el productor Francesc Valverde i Marc Parrot, entre d’altres. A Castellar presentaran L’Eva i la Jana, l’últim single que han tret, i algunes cançons del proper disc, el que serà el tercer.

Comparteix
M'agrada
Comentaris