b323b542 b6b3 4c1b b9bc 8c4560016d1b_1440x961
Moment del concert de fi de curs d'Acció Musical Castellar - Artcàdia a l'Auditori. || CEDIDA
11/06/2024 Cultura
Fi de curs d'Acció Musical Castellar - Artcàdia

Dissabte dia 8, els alumnes i professors de l'entitat van oferir un concert a l'Auditori Municipal

El dissabte passat 8 de juny, com a cloenda del curs, l’entitat castellarenca Acció Musical-Artcàdia va oferir a l’Auditori tres concerts amb diferents formats tots ells amb molta presència de públic

 

Al matí va ser el moment dels més joves on es van convertir per una estona en bruixes, bruixots i fades i van protagonitzar dos concerts:

 

El primer concert els protagonistes eren els instruments i els músics més petits de l’entitat d’entre 3 i 12 anys van fer l’instrumentata: Embruix amb música. De creació pròpia una setentena de nens i nenes van ser els encarregats d’interpretar aquesta original història on s’explicaven diferents conjurs de la bruixa Bonabruixa on cada cançó era un dels ingredients per aconseguir el conjur. Per seccions els diferents instruments: violins, violoncels, guitarres, clarinet, trompeta, percussió, piano, cant i orquestra van tocar temes molt diversos.

 

Seguidament va ser el moment d’escoltar la cantata La Fada Dringuen dingue cantada per diferents grups de nens i nenes que estan fent sensibilització musical, iniciació i grups de llenguatge musical i escenificada per uns joveníssims actors: Berta Garcia com a Fada, Bernat Castells al paper de Martí, Iu Chamanel de bruixot i l’Agnès Hernàndez en va ser la narradora. Acompanyats per un conjunt instrumental format per professors de l’Artcàdia van rebre forts aplaudiments per la seva magnífica interpretació

 

A la tarda va ser el torn dels músics més grans amb el concert titulat Els misteris de la música interpretat per orquestra, solistes cantants, cor i percussió. Amb narració de Maria Hernàndez i dirigit per Laia Rocavert el concert va començar parlant del silenci interpretant l’obra 4’33’’ de John Cage, passant pels elements de la música i el concepte filosòfic matemàtic sobre la secció àuria, Fibonacci, la simetria així com algunes anècdotes de peces importants de la història de la música. Es van sentir peces com l’Obertura dels Focs Artificials de Handel, Hell Bell’s d’Acdc, un Núvol blanc de Lluís Llach, El Fantasma de l’òpera, Àfrica…acabant amb el grup de percussió que va fer sortir el públic a fora la plaça a ritme de batucada. Tot el públic assistent va gaudir d’un concert molt didàctic amb moments molt emocionants.

 

Amb aquests concerts l’entitat enfila la recta final de curs i a punt d’iniciar les activitats d’estiu amb diferents propostes de casals.

Comparteix
M'agrada
Comentaris