Letter From Masanjia_950x634
'Letter From Masanjia' és el documental que inaugura el Festival DocsBacelona. ||CEDIDA
13/05/2020 Cultura
El Festival DocsBarcelona, íntegre i 'online'

El CCCV, L'Aula, Cal Gorina i la regidoria de Cultura col·laboren faciliten la difusió i accés a la proposta audiovisual a través d'uns codis disponibles des d'aquest dimecres

 

Marina Antúnez

El proper dimarts 19 s'inaugura el Festival DocsBarcelona, un festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona especialitzat en el gènere documental, que tenia lloc, bàsicament, al Teatre Aribau i al CCCB. La proposta audiovisual s'allargarà fins al 31 de maig. Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, en el marc d'aquest festival, es va crear el  Docs A Prop per acostar tres dels documentals inclosos al festival a diverses poblacions de la província de Barcelona, entre elles, Castellar del Vallès. Les propostes documentals s'havien projectat a l'Auditori Municipal Miquel Pont. La iniciativa és possible gràcies a la col·laboració entre el Club Cinema Castellar Vallès, Cal Gorina, L'Aula d'Extensió Universitària i la regidoria de Cultura.


Aquest 2020, la proposta es manté, online i a través de la plataforma Filmin, i amb l'afegit que s'ofereix l'accés a un dels documentals de la programació complerta del DocsBarcelona per als seus espectadors habituals. "Se'n podrà triar un d'entre tots els que es presenten", apunta Font. El Docs A Prop és una extensió que ofereix la possibilitat de veure tres documentals extra que no es podien veure al DocsBarcelona del Mes, "i així teníem accés a més documentals dels que vèiem habitualment". Aquest 2020, l'accés serà a través de la plataforma Filmin.


Els documentals estan agrupats per seccions: la Secció Oficial Panorama; el DOC-U, "que és la dels universitaris"; la Secció Oficial Latituds, amb documentals de parla hispana; els Doc&Teens, que és la secció per a alumnes d'ESO i Batxillerat del DocsBarcelona; la Secció What the Doc, i seccions especials. "També podrem tenir accés a moltes de les activitats paral·leles, taules rodones, conferències, etc". El Festival té altres aspectes professionals de presentació de projectes, que també estan en marxa.


La inauguració del Festival DocsBarcelona A Prop es farà amb el documental 'Letter from Masanjia', de Leon Lee, el proper dimarts 19 de maig, a les  22 h, per TV3, i dimecres 20, a les 22 h, per Filmin. La resta de documentals s'emetran a les 20 h. Segons Font, són especialment recomanables els documentals 'Forman vs. Forman', d'Helena Třeštíková i Jakub Hejna, que es podrà veure el 30 de maig, a les 20 h; 'Vivos', d'Ai Weiwei, el dia 23 de maig, 'Winter Journey', d'Anders Østergaard, "entre la ficció i el documental", per al dia 24 de maig, i 'Hi, A.I.', d'Isa Willinger, que es podrà veure dimecres 20, "i que és un documental sobre robots i feta en clau d'humor".  Els documentals es podran visualitzar durant 72 hores, excepte 'Forman vs. Forman', que només estarà disponible durant 24 hores.


Els codis, que permeten el visionat gratuït, s’hauran de sol·licitar a través de la compra d’entrades de l’Auditori Municipal Miquel Pont www.auditoricastellar.catAquest  dimecres, 13 de maig, a partir de les 19 hores, el sistema de sol·licitud de codis es posarà en marxa. Els codis s’enviaran electrònicament a la gent que ho hagi sol·licitat i donaran accés a la plataforma Filmin per a seleccionar un dels films que es presenten enguany. Es posaran 200 codis a disposició i no cal pertànyer a les entitats organitzadores.


El DocsBarcelona 2020 manté un complet palmarès, amb una desena de guardons i reconeixements per als documentals candidats, que valoraran els experts, en concret, un jurat format per Brigid O'Shea, Montse Armengou, Jordi Costa, Maria Xinxó, Cosima Dannoritzer, Eulàlia Iglesias, Manu Yáñez i la castellarenca Teresa Font.

 

Podeu consultar la programació sencera a Festival DocsBarcelona.

Comparteix
M'agrada
Comentaris