9f7bc837 d2dd 4515 97e7 628938c4da1b_1440x961
Fotografia de la plaça Vella, al nucli antic. || CEDIDA
01/06/2023 Cultura
Festa Major al nucli antic

L’Associació Veïnal del Casc Antic es dona a conèixer al municipi

Marina Antúnez

L’Associació Veïnal del Casc Antic  estrena la primera Festa Major. S’ha organitzat per a aquest dissabte, 3 de juny, a la plaça Vella. “Per l’associació, hem estat treballant durant els últims mesos per desenvolupar i crear una entitat des de zero”, apunta Jaume Avellaneda, responsable de comunicació de l’associació.

 

La seva carta de presentació serà una Festa Major, “que volem consolidar i que es mantingui, com es fa amb les del Pla, la de Can Carner, i d’altres”, afegeix Avellaneda.

 

Per a aquesta Festa Major s’han previst actes durant tota la tarda organitzats per l’associació i amb la participació de diverses entitats de Castellar, activitats que s’allargaran fins a la 1 de la matinada. A partir de les 17 hores, s’iniciarà una cercavila amb els Gegants de l’Esbart Teatral de Castellar i el grup del Ball de Bastons. A les 18.30 hores és prevista una actuació dels Capgirats i, a les 19 hores, una classe oberta de zumba.

 

“També hem programat un taller per fer decoracions d’engalanament dels carrers, que volem tenir a punt per engalanar els carrers per la Festa Major de Castellar”, diu Avellaneda. En aquest sentit, la idea és recuperar el que antigament s’havia dut a terme per Festa Major, que era l’engalanament de carrers de la vila.

 

A la Festa Major, hi haurà activitats per a petits i grans i, a partir de les 21 hores, concerts amb Lòxias i Opció 37. “Ens volem fer ressò de grups joves del poble”.

 

Finalment, per acabar la gran festa s’ha previst música amb discjòquei fins a la 1 h de la matinada. “Fem la Festa Major per donar-nos a conèixer i perquè la gent s’involucri amb aquesta, i també amb l’associació veïnal”, conclou Avellaneda.

 

El mes de febrer passat, l’associació va començar a bategar amb l’objectiu de crear comunitat, que vol promoure la proximitat entre els veïns i veïnes del barri plantejant activitats conjuntes i que participi en la vida cultural del poble.


Es van dur a terme diverses reunions de convocatòria oberta, amb molt bona participació i amb la idea de crear comissions per repartir feines.

Comparteix
M'agrada
Comentaris