f1b70432 8321 4d0a a625 0c19840f2cc2_1440x961
Jam session a El Caliu, el cap de setmana passat, organitzat per Fan Music Club. || CEDIDA
30/06/2020 Cultura
Fan Music Club, nova associació musical

Els impulsors són els músics Manel Rovira, Quim Aguasca, Òscar Tortosa i Diego López

Marina Antúnez

Castellar del Vallès compta ara amb una nova associació musical que s’ha batejat amb el nom de Fan Music Club. La junta s’ha format amb els veterans músics castellarencs Manel Rovira, Quim Aguasca, Òscar Tortosa i Diego López. “Ja fa un temps, vaig intentar buscar uns locals d’assaig i fer un escenari al costat dels locals d’assaig, però no hi va haver sortida”, explica Manel Rovira, líder també del grup PiK.


La nova associació, creada amb els seus estatuts i demés, està enfocada cap a la música, i sobretot, a promocionar els músics castellarencs. “Les jams que fèiem al Calissó va anar molt bé”. Després, van seguir les actuacions a  Ca l’Aurora i en altres locals del municipi.
Divendres passat hi va haver jam session al restaurant El Caliu. “La nostra idea és fer una jam a la setmana”,  segurament en divendres, un concert de proximitat un cop al mes i el Casterockfest un cop l’any.  Fan Music Club també vol col·laborar amb altres associacions, com l’Speedfest, per exemple. “Intentarem buscar un local propi, si l’Ajuntament ens ajuda, per fer jams i concerts”. Sinó, a Cal Gorina ja podrien ubicar-hi algunes propostes. 

 

A més, també volen dur a terme exposicions de músics i de pintura, relacionades amb la música. També cicles de cinema dedicades a músics i a la música, inclosos els documentals i pel·lícules de ficció o biogràfiques. I també fer un circuit musical de les coses que han passat musicalment parlant a Castellar. “Per exemple, si fa uns anys va tocar MClan a Castellar, doncs documentar-ho”, afegeixen de Fan Music Club.  

 

Una altra proposta que està a l’aire és fer concerts en llocs estratègics del poble. Que et puguis trobar músics a diferents punts de la vila. “Potenciar la cultura inquieta, un grup que faci rock o un altre fent folk o una noia cantant soul”, diu Rovira.  Sovint, reconeix, el problema és trobar llocs on tocar. “Hi ha molta inquietud musical, a Castellar” i la intenció de Fan Music Club és donar-los sortida amb la possibilitat de fer concerts en directe.


Inauguració
Dissabte dia 4, a partir de les 18 hores, es farà la presentació oficial de l’associació a Cal Gorina. Serà en un format de barbacoa amb jam oberta a tothom qui vulgui sortir a tocar. “També recollirem firmes per tothom qui vulgui ser soci i es vulgui apuntar”.
Totes les idees  s’han anat ficant dins el projecte i volen dur-se a terme amb l’ajut dels socis. S’inclouran tota mena d’estils musicals: rock, punk, funk, pop, soul, música clàssica, etc. 

 

Paral·lelament, amb el grup PiK, Manel Rovira i la banda han reprès els assajos després del confinament i ja preparen un nou disc i un concert de Km O per Festa Major. “Jo no he deixat de composar durant aquests mesos”, afegeix Rovira.

Comparteix
M'agrada
Comentaris