image3_617x412
Foto conjunta dels participants a la 19a Trobada de Petits Cuiners i 7a Mostra de Cuina Jove. || CEDIDA
08/04/2019 Cultura
Èxit de participació a la 19a Trobada de Petits Cuiners

El concurs va tenir lloc diumenge, a l'Espai Tolrà, on també es va celebrar la 7a Mostra de Cuina Jove

Marina Antúnez

Diumenge passat, a l'Espai Tolrà, es va celebrar la 19a Trobada de Petits Cuiners i la 7a Mostra de Cuina Jove, organitzada per Colònies i Esplai Xiribec i oberta a la participació de tot els infants del poble. Hi van participar 30 grups de petits cuiners, la majoria, formats per tres infants a cada grup, d'entre 6 i 12 anys. També hi va haver una candidatura per a la Mostra de Cuina Jove, oberta a alumnes d'ESO. "Aquesta convocatòria es fa cada dos anys, i acostuma a tenir molt èxit particpatiu", deia la Judith, una de les monitores de Colònies i Esplai Xiribec. 

 

Des de bon matí, els aspirants van elaborar diverses preparacions, agrupades en primers plats, segons i postres. Els de Cuina Jove havien d'elaborar un menú complet. L'esplai va posar a disposició dels petits cuiners uns fogons, microones i bullidor d'aigua. "La resta, s'ho portaven tot els participants", afegia la monitora. Molts dels grups participants van elaborar plats en més d'una partida, és a dir, "primer i segon, o segon i postres, o dos primers o dos segons", afegia la Judith.

 

El jurat va valorar els 30 participants a la Trobada de Petits Cuiners. || CEDIDA

El jurat va valorar els 30 participants a la Trobada de Petits Cuiners. || CEDIDA

 

 

El jurat va dividir-se en dos grups. L'un, format pel cuiner Carles Calsina, un pare / mare de l'esplai "que no tingués fills ni filles participant al concurs" i un/a monitor; l'altre, format pel periodista gastronòmic Manel Bonafacia, un familiar de l'espai i un/a monitor. Van valorar elaboració, presentació, originalitat i el gust. En general, els nens i nenes van elaborar plats senzills però "van ser molts plats tastats i sorprenent el bon nivell general dels petits xefs", manifestava un dels membres del jurat.. Segons l'organització, el dia va anar molt bé, hi va haver molta participació. A més, "es va tenir en compte la seguretat tenint en tot moments monitors controlant els cuiners", afegeix la Judith.

 

Els plats guanyadors de la Trobada de Petits Cuiners van ser: dels primers, una fideuà; segons, un risotto, i tercer, uns barrets de xocolata de Harry Potter. Del menú e la Mostra de Cuina Jove, es va valorar el menú a base de gaspatxo, fricandó i tiramisú. Tots els participants van rebre un obsequi (unes culleres de fusta) i els guanyadors, una tassa de petits cuiners i uns bols.

 

19a Trobada de Petits Cuiners a l'Espai Tolrà. || CEDIDA

19a Trobada de Petits Cuiners a l'Espai Tolrà. || CEDIDA

Comparteix
M'agrada
Comentaris