83199075 e828 44a9 8fc4 df463d9d2901_1440x961
Luís Flores presentant el seu llibre a Ràdio Castellar. || M. A.
12/04/2024 Cultura
‘Enigmática Cataluña’, de Luis Flores

És el segon llibre de l'autor inclòs a la col·lecció “Enigmas Revelando la realidad”

Marina Antúnez

Enigmática Cataluña és el segon llibre de la col·lecció “Enigmas Revelando la realidad” de Luis Flores, editat per Diversidad Literaria. Se centra “en llocs de Catalunya on suposadament passen fenòmens paranormals o se n’expliquen llegendes”. També parla de la bruixeria de Catalunya i de pobles abandonats on hi ha hagut misteris. Al primer llibre recollia coses de Barcelona. “Ja fa molts anys que vaig als llocs, des dels 15 o 16 anys”, diu Flores. Va decidir recopilar-los, buscant informació a Internet, ajuntaments, preguntant a la gent... “Explico que hi passen coses però no dic que siguin veritat o mentida, això ho deixo a mans de qui ho llegeixi”.

 

Al llibre, Flores parla del Castell de l’Infern de Torre Salvana, l’Hospital del Tòrax, el cementiri i orfenat de Sant Llorenç, les llegendes de Jafre (Garraf) i el pou on va caure un nen i la llegenda de la Melinda, el Casino de la Rabassada, l’estació dels suïcidis i l’Hotel del Vallès de Terrassa i, de Castellar, de la història de Violant Carnera. 

 

Flores afirma que en alguns llocs on ha estat ha sentit veus, ha vist ombres o ha notat canvis de temperatura. Sovint, revisita els llocs per esbrinar-ne més coses.

 

El llibre s’acompanya de fotografies, “algunes fetes per mi i d’altres tretes d’Internet, demanant permís”. Flores també forma part d’un grup d’investigadors d’Espanya. “I també m’estic centrant en una altra col·lecció, aquesta de cementiris”. Aquesta proposta literària es dirà Historias de ciudades del silencio, de la col·lecció “Mundo fúnebre”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris