Un dels pessebres que es poden veure a l'exposició_617x412
Un dels pessebres que es podrà veure a l'interior de l'església de Sant Esteve. 
30/07/2020 Cultura
Enguany, pessebres oberts

El Grup Pessebrista exposarà els pessebres als comerços col·laboradors amb l'entitat, com a mostra d'agraïment i suport

Marina Antúnez

El Grup Pessebrista de Castellar ha decidit, després de la situació de pandèmia, que la 70a exposició de pessebres tindrà un esperit d’agraïment. Alguns comerços no essencials que col·laboren cada any amb els pessebristes  han hagut de tancar o ho estan passant molt malament. “Farem una col·laboració, sense cap cost econòmic, per mostrar-los el nostre agraïment”, diu Joan Juni, president del Grup Pessebrista de Castellar. 


Els pessebres que s’exposaran seran oberts, col·locats a l’interior o aparador d’aquests comerços, completant la seva decoració nadalenca. El tema dels pessebres serà bíblic, “sobretot, seran naixements”, apunta Juni, i s’hauran fet expressament per als espais de les botigues, de mida quadrada o rectangular.


Paral·lelament, a l’església de Sant Esteve, es muntaran dos diorames més, que ja es van exposar l’any 2016. Un és de Joan Juni i Carme Altayó i mostra l’església per dintre. “A la gent li farà gràcia veure que hi posarem una reproducció de les làmpades que penjaven dels àngels” que van ser destruits durant la Guerra Civil i que, gràcies a la documentació, s’han pogut imitar. En el seu moment, a l'exposició de pessebres, no es van poder enllestir i ara es recuperen com a un element més del diorama, de grans dimensions. L’altre, també gros, és de Joan Sáez i Jonathan i mostra l’església per fora, nevada. 


I també enyuany, al Mercat Municipal, s’exposaran diorames " fets per pessebristes castellarencs que havien estat exposats a altres llocs però mai a Castellar", diu Juni.  Són pessebres oberts que es podran veure a l'espai d'exposicions del Mercat i on s'hi compten, entre d'altres, obres de Joan Romeu i Montse Santander. 

 

La viabilitat d'aquesta iniciativa del Grup Pessebrista de Castellar queda supeditada a la trobada que ha de tenir lloc, de cara el mes de setembre, de la junta de l'entitat amb l'Ajuntament, que serà qui en última instància determinarà la conveniència de dur-la a terme, tenint en compte tota mena de circumstàncies: sanitàries, econòmiques i logístiques. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris