473107ef dab4 495a 99cc 1d361933906b_1440x961
Fran Peregrina és el grup que actua dissabte al Calissó. || CEDIDA
17/03/2023 Cultura
En directe, al Calissó Cultural

Divendres, Jam Session amb Acció Musical Castellar; dissabte, concert amb Fran Peregrina

Marina Antúnez

Aquest divendres, 17 de març, tornen les Jam Sessions al Calissó Cultural. Aquesta vegada, amb Acció Musical Castellar, a partir de les 21 hores.

 

Dissabte, a les 12 hores, concert a l’hora del vermut amb el grup Fran Peregrina, una banda majoritàriament de Terrassa que oferirà un concert dinàmic, en el qual presentaran temes propis i versions. “El nostre projecte musical va néixer fa uns tres anys”, diu Fran Peregrina, guitarra i veu del grup. Completen la banda Pedro Lorente (arranjador i guitarra de solos), Charles Samper (baix i cors) i Nespa Gabino (percussionista i bateria).

 

L’estil de Fran Peregrina es caracteritza per l’indie rock amb influències flamenques. “També fem versions força personals, perquè no agafem la cançó original, sinó que l’adaptem al nostre estil”. Per exemple, tenen versions de temes de Manolo García, Antonio Orozco, Extremoduro, etc. “Combinem el rock amb la part flamenca”.

 

Tenen un format híbrid, “perquè com a mig camí del que seria un format de banda i un format acústic”. Tot i això, reconeixen que no es posen cap barrera musical. “Jo soc qui compon les cançons, tot i que després entre tots les mirem i les acabem de polir”.

 

El grup va treure el seu primer EP ja fa dos anys. Es titula Cuenta la leyenda i inclou tres temes: “Mayeo”, “Ya no me entretiene” i “Cuenta la leyenda”. “Va tenir molt bona acollida i, des  d’aleshores, ja hem gravat tres singles més”: una versió de “Marea”, en format acústic; una cançó que es titula “No es lo primero (Cuando el amor)”, “que parla sobre el càncer i com aquest, a vegades, passa per sobre altres coses”, i un tercer tema titulat “Mi romance”, una cançó “de temàtica sexual, però molt bonica”.

 

La banda es pot sentir a totes les plataformes, tant els singles com l’EP. De moment, encara no tenen disc físic al mercat. A Castellar, serà la primera vegada que vindran a tocar. “Ens fa molta il·lusió, conec el Calissó i sempre l’he trobat un lloc molt acollidor”.

 

El Calissó ofereix a partir d’ara, mostrant l’entrada d’un espectacle de la programació estable de l’Auditori, la primera beguda del sopar gratuïta, amb l’afany de promocionar la cultura.

Comparteix
M'agrada
Comentaris