ballbastons perpinya_617x412
Ball de Bastons de Castellar durant la cercavila a Perpinyà / Coordinadora Catalunya
30/07/2018 Cultura
Els bastoners de Castellar participen en una diada a Perpinyà

Fins a 11 entitats de Ball Bastons de Catalunya s’apleguen a la ciutat de la Catalunya del Nord a la segona edició de l’Adifolk

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Perpinyà la segona edició de la Diada d’Adifolk, la gran Festa Major de la Cultura Catalana que pretén difondre el folklore i la cultura a través de les entitats. Enguany, més de trenta grups de tots els àmbits de la cultura popular han omplert els carrers de la ciutat de la Catalunya del Nord.

 

L’element principal i temàtic d’aquesta edició ha estat el Ball de Bastons i l’entitat de Castellar del Vallès, juntament amb altres 10 d’arreu de Catalunya, no s’ho va voler perdre.

Així, dissabte les 11 entitats van recórrer Perpinyà en cercavila, amb entitats d’altres àmbits, pels carrers i places de la ciutat. Acabada la cercavila i un cop finalitzat el dinar conjunt, representants de les diferents colles bastoneres van assistir a un assaig conjunt per acabar de preparar el Ball de l’Aplec o el Ball de l’Homenatge a Perpinyà.

 

Ja a la tarda, els bastons prenien totalment el protagonisme. Primer, amb una cercavila amb totes les colles bastoneres, que sortia des de l’Ajuntament i anava a parar a la Plaça del Castillet, passant per diferents carrers i places del centre històric de Perpinyà. Just després, a la mateixa plaça es va fer una mostra d’hora i mitja de balls de bastons dividida en tres rondes amb figures de falcons entre ronda i ronda.

 

A més a més, Ball de Bastons de Catalunya estrenava banderí. Com a banderí oficial de la Coordinadora i representant de les colles de Ball de Bastons de Catalunya en el seu conjunt, va marcar l’inici i final del ball conjunt final. Un espectacle que va anar de la mà del mestre bastoner Antoni Castillo, del Ball de Bastons de Castellar del Vallès. El castellarenc va portar el banderí durant tots els actes de la tarda com a membre fundador de la Coordinadora. Per primera vegada a la història, la Federació de Colles a més, de Falcons i la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya es van organitzar i van preparar una actuació conjunta.

Comparteix
M'agrada
Comentaris