La Walaa és la protagonista del DocsBarcelona del Mes de novembre. || CEDIDA
La Walaa és la protagonista del DocsBarcelona del Mes de novembre. || CEDIDA
08/11/2019 Cultura
'El que la Walaa vol' és el títol del DocsBarcelona del mes de novembre

El documental es pot veure aquest divendres i mostra el retrat colpidor d’una jove palestina

Marina Antúnez

Divendres a les 20 hores torna el DocsBarcelona del Mes a l’Auditori Municipal Miquel Pont. Aquest mes de novembre, la proposta es titula El que la Walaa vol (What Walaa Wants) i gira al voltant d’una noia adolescent que viu al camp de refugiats de Balata, a la ciutat de Nablus (Palestina).

 

Ella és valenta i obstinada, i ha decidit entrar a les forces de l’Autoritat Nacional Palestina. Les proves per entrar al cos policial són molt dures, però si ho aconsegueix es convertirà en una de les poques dones policia que hi ha a Cisjordània. Encara és jove i immadura, però la resignació no forma part del seu vocabulari.

 

La vida de la Walaa està marcada per l’instint de supervivència i la superació de grans obstacles .Després de vuit anys, la seva mare torna de la presó. Condemnada per haver ajudat un terrorista suïcida. El seu germà petit pretén imitar els seus ídols en la lluita de carrer. Tot això suposa un niu de contradiccions per als plans de futur de la Walaa.

 

Aquesta pel·lícula ens mostra un retrat colpidor del que significa ser dona i jove, en l’actualitat, i ens apropa a la vida d’una noia, des dels seus 15 anys fins als 21, disposada a arribar fins al final, atrevint-se a qüestionar allò que està establert i a posar en dubte les estructures que l’envolten. Amb tot això, podrà convertir-se en policia?

 

El que la Walaa vol està dirigida per Christy Garland, premiat per diversos curtmetratges de ficció i documentals. Resident a Toronto, treballa sovint amb coproduccions dels països nòrdics.

Comparteix
M'agrada
Comentaris