20  David Triviño_617x412
David Triviño publica ‘Obsesión. Una historia criminal’. || M. ANTÚNEZ
04/12/2018 Cultura
El castellarenc David Triviño publica ‘Obsesión’

Triviño ha tret al mercat el seu segon llibre, una obra de ficció que conté elements de suspens i thriller

Marina Antúnez

El castellarenc David Triviño ha publicat a Amazon el llibre Obsesión. Una novela criminal. Aquest treball neix “de les traduccions i adaptacions de teatre que vaig fer amb l’Esbart Teatral”, explica Triviño, que havia adaptat textos  com Reservoir Dogs, de Quentin Tarantino; La mort i la donzella, d’ Ariel Dorfman, entre d’altres, i havia dirigit una setena d’obres “de comèdia, drama, textos aliens i algun propi”.

 

Triviño va deixar de fer teatre fa uns set anys i, aleshores, és quan va començar a escriure. “Em defineixo més com a creador que com escriptor perquè m’ho he fet tot, també la maquetació, la portada, el disseny, els textos, foto de perfil”

 

Obsesión té 300 pàgines i és la segona que Triviño escriu. La primera té 700 pàgines, “es diu ‘Matadero’ i encara no l’he publicat, l’estic reescrivint per escurçar-la”. Triviño ja està escrivint la tercera, que es diu Caníbal. Les novel·les estan lligades però no són una saga. Situa les històries al mateix escenari.  “Que tot passi en un univers que, per a mi, és un món real, però on hi passen coses que en el món real no pasarien”. Per això, hi haurà noms de restaurants, carrers, etc, que es repeteixen als tres llibres.

 

La novel·la Obsesión passa als Estats Units, als anys 60. L’anterior també té el mateix escenari, com la tercera, però passa als anys 30. “És una novel·la transgènere, perquè hi ha element de la novel·la negra, però també hi ha drama, romanticisme, i trama de trhiller, suspens i policíaca”.

 

La rigorositat i l’acurada documentació marquen les novel·les de Triviño, que busca que tots els personatges “siguin protagonistes, i que tots puguin explicar la seva història”. Triviño no abusa de les descripcions, sinó al contrari, “no explico més del necessari perquè cadascú s’ho imagini a la seva manera”.

 

Triviño és educador i treballa fent tasques d’informàtica a l’escola Sant Esteve. “He escrit la novel·la combinant-ho amb la feina, entremig m’han nascut unes bessones, per això he après a gestionar-me el temps”. És molt aficionat al cinema i a les sèries de televisió i, de fet, “el llenguatge de les meves novel·les és molt televisiu, tipus ‘Seven’, Tarantino, David Fincher, etc”. Escriu en castellà perquè aquest idioma sona més rude, “mentre que el català té un accent poètic que no em va bé per aquest tipus de novel·la”.

 

Qui vulgui  podrà reflexionar amb la novel·la però “qui no vulgui anar més enllà també entendrà perfectament el llibre, perquè és de trama, passen moltes coses i ràpidament”. Triviño escriu en primera persona. “Això m’interessa perquè, així, el lector sabrà el mateix que el personatge”.

 

El llibre té dues parts diferenciades, encapçalades amb nom de dona. Passa a dues ciutats diferents amb dues dones molt diferents que marquen molt el protagonista, Harold Hill. un individu que “té algunes de les característiques dels personatges de novel·la negra, perquè també és alcohòlic, misògin, contradictori”. Serà difícil empatitzar amb un personatge així, no és un detectiu però l’obsessió li fa perseguir coses que ell desconeix i, fins i tot, col·labora amb la policia per a descobrir un assassí.

 

A Castellar, Obsesión. Una novel·la criminal es pot comprar a la llibreria Vallès i a La Centraleta. D'altra banda, també es pot adquirir per Amazon.

Comparteix
M'agrada
Comentaris