Els pessebristes guardonats presents a la cerimònia_617x412
Els pessebristes guardonats presents a la cerimònia
Una de les premiades rep el diploma i la figura del pessebre - G.P.
21/01/2018 Cultura
El 74è concurs de pessebres ja té guardonats
La cerimònia s'ha celebrat a la Capella de Montserrat
El Grup Pessebrista ha lliurat aquest diumenge al matí els premis del 74è concurs, a la Capella de Montserrat. El certamen s'ha dividit en quatre categories: infantil, popular, artístic i entitats. El jurat d'aquesta edició ha estat format per Joan Sáez, Gerard Enrique, Pere Castellví, Míriam Pelegrina, Martí Manyalich, Montse Santander i Joan Romeu.

Abans de començar la cerimònia, el president de l'entitat, Ferran Batiste-Alentorn, s'ha dirigit als participants: "Sou vosaltres la font de la cultura popular, els que feu que funcioni". Ha assenyalat, a més, la importància d'encomanar, mitjançant la família, aquesta tradició: "La mainada vesteix el pessebre de casa. Els grans guien i transmeten." És gràcies a aquesta cadena de participació entre pares i fills que existeixen els pessebres artístics, ha considerat Batiste-Alentorn.

El jurat ha valorat les qualitats concretes de cada pessebre i ha entregat premis representatius. Els guanyadors, a més d'obtenir un diploma commemoratiu, han estat guardonats amb figures úniques de pessebre. En la categoria infantil, el Roc, el Jan i la Mar Franch i l'Oriol i la Berta Moreno han estat premiats per haver fet el pessebre més "reivindicatiu". El Lluís i el Martí García han obtingut el guardó pel pessebre més "Click". El que més ha agradat al jurat ha estat el de la Ginesta Martí.

En la categoria Popular, Jordi Sáez ha estat premiat per haver fet el pessebre més "recollit", Montse Oller pel més "català". El pessebre que més ha agradat al jurat, per altra banda, ha estat el de Marina Antúnez, valorat per ser "un indret conegut del món".

Marga Martin ha obtingut el premi pel pessebre més "modelat" i Pepita Gual pel que té més "puntades", en la categoria d'artístics. El pessebre que més ha seduït el jurat ha estat el d'Imma Chia.

Per últim, s'han lliurat els premis de la categoria d'entitats. Ha estat guardonat el Casal d'Avis de la Plaça Major pel pessebre més "endreçat"; el Grup Familiar Centre Excursionista de Castellar pel més "casolà", i el Casal d'Avis de la Plaça Catalunya, pel pessebre més "extens", que ha estat el que més ha agradat al jurat dels de la categoria.

"Cada any és difícil escollir els guanyadors, perquè els pessebres estan fets amb molta il·lusió. Per això no fem primer, segon i tercer, sinó que valorem una qualitat en concret", ha explicat Ferran Batiste-Alentorn. Pel que fa a la 67a exposició, el Grup Pessebrista valora molt positivament l'afluència, que, segons estimacions del president, enguany ha rondat les 6.000 persones.
Comparteix
M'agrada
Comentaris