18  Aplec_617x412
Moment de l’Aplec de Castellar Vell, l’any 2107. || Q. PASCUAL
17/05/2019 Cultura
Diumenge, 41è Aplec a Castellar Vell

Una de les novetats d’enguany és una paella popular per a totes les persones que no participin al 39è concurs d’arrossos

Marina Antúnez

Aquest proper diumenge, 19 de maig, se celebra el41è Aplec de Castellar Vell, una de les activitats anuals de més participació a la vila, que enguany celebra el seu 40 aniversari.  L’Ajuntament ha previst diverses activitats que s’allargaran tot el dia.


L’organització ha previst algunes novetats per  aquest any. En aquest sentit, es farà una paella popular oberta a tothom. Totes les persones que vulguin assistir a l’Aplec però que no tinguin previst cuinar la seva pròpia paella podran gaudir d’un plat d’arròs i prendre part de la resta d’activitats previstes. Ja es poden comprar els tiquets a un preu de 5 euros a la botiga Stop, situada al carrer Major, 56-58. Els tiquets, en cas que no s’exhaureixin abans, es podran comprar també el mateix dia de l’Aplec.


Malgrat la previsió d’aquesta paella popular per a un màxim de 500 persones es manté el concurs d’arrossaires, una proposta que ja arriba a la 39a edició. Com cada any, es podrà comptar amb quatre categories: paelles petites (fins a 15 persones), mitjanes (de 16 a 50 persones), grans (més de 50 persones) i joves, en què els participants han de tenir com a màxim 25 anys.
Qui vulgui participar-hi pot omplir el formulari al web municipal: www.castellarvalles.cat/paellesaplec, fins al 17 de maig.  El mateix dia de l’Aplec els grups també es podran inscriure in situ.

Més novetats
S’han previst algunes novetats més: d’una banda, la reconversió dels concursos que s’han dut a terme en altres edicions en tallers diversos. Durant tot el matí, hi haurà  un taller de dibuix adreçat a infants i joves a càrrec del pintor Enric Aguilar. També hi haurà un taller de descoberta de creacions florals que comptarà amb la col·laboració de l’Escola Nocturna i s’ha organitzat també un taller de descoberta de l’entorn natural amb l’app Natusfera, que es farà en col·laboració amb el Centre Excursionista de Castellar.


Una altra de les noves propostes d’aquest any serà la projecció d’un vídeo mapatge a l’interior de l’ermita, titulat Els orígens de l’Aplec, que es podrà visualitzar de 10 a 11 h i a partir de les 16.30 h. Finalment, a les 11.15 h, s’ha programat una activitat de remembrança de la unió de Sant Esteve de Castellar a Santa Maria del Pi.


A banda de les novetats, l’Aplec e Castellar Vell mantindrà algunes de les activitats tradicionals, com ara els jocs de cucanya a càrrec de Colònies i Esplai Xiribec i les actuacions de les colles castellarenques del Ball de Bastons, la colla d’arrelats del Ball de Gitanes i els Castellers de Castellar - Capgirats.

 

Eucaristia a l'Ermita de Castellar Vell

La parròquia de Sant Esteve de Castellar ha previst una santa missa a l’interior de l’ermita de Castellar Vell, a les 9 h del matí. Restablert el temple arquitectònicament, s’hi celebrarà l’eucarista per a tota la ciutadania, en especial, la comunitat cristiana que participi en l’Aplec de Castellar Vell.

Comparteix
M'agrada
Comentaris