20230520 211739_1440x961
Antoine Loyer i Megalodons Malades, a l'actuació de dissabte a L'Alcavot. || CEDIDA
23/05/2023 Cultura
Discos que s'estrenen a L'Alcavot

Opció 37 i Antoine Loyer i Megalodons Malades van presentar els seus nous treballs el passat cap de setmana

Aquest divendres, 26 de maig, L’Alcavot Espai Cultural ha programat la proposta ‘Ànima de bolero’, a càrrec de Jordi Domingo, Maria Rovira, humberto Carrero, Samu Romero i Gabi Ruiz. L’actuació començarà a les 20.30 h.

Després de l’èxit obtingut el passat mes de març amb aquest espectacle, Ànima de bolero repeteix el concert ampliat amb noves cançons. Un concert divertit i romàntic ple de sensacions i records.

 

Dissabte, a les 20.30 h, La Bàscula Teatre presenta ‘Red pontiac’, una proposta que  porta al límit l’àcida comicitat de la peça perquè aquest desmitificador retrat de la mare perfecta és una comèdia vibrant, farcida de diàlegs punyents que desmunten l’estereotip de la mare tendra i abnegada.

 

Dues dones que coincideixen en un parc on porten a jugar els seus infants s’embranquen en una discussió per establir quina té el fill més llest i acaben confessant secrets indignes d’una mare exemplar. Aquest és el punt de partida d’un text fresc i ocurrent d’un dramaturg que explora en les seves obres el costat més fosc de les relacions humanes.

 

I diumenge, a les 12 hores, L’Alcavot acull de nou un espectacle familiar, aquesta vegada, titulat ‘El cargol i la balena’, a càrrec de Gabi Ruiz

 

Un petit cargol somia amb conèixer el món. Una nit s’enfila a la cua d’una enorme balena i tots dos se’n van a viure una aventura molt emocionant. Es tracta d’un espectacle infantil amb titelles i ninots, apte per a tots els públics.

 

 

Cròniques

Dijous, 18 de maig, el grup de rap castellarenc Opció 37 va presentar ‘Rural Gangsta’, el seu primer disc. Va ser una gran festa musical. L’Alcavot es va omplir de gom a gom amb un públic entregat que va corejar i ballar les interpretacions del grup local. Les lletres dels temes no van deixar ningú indiferent. Els ritmes de les cançons també van agradar i enganxar la gent. Opció 37 és un nucli d’MC’s format per Udot, Biet i MÇ. Fan rap en català a través de ritmes trap, R&B i sobretot boom bap. Aquest concert ha estat la presentació del seu primer disc, Rural Gangsta, produït per simón Sánchez, que els va acompanyar fent de DJ i amb la guitarra.

 

D’altra banda, divendres 19, es va presentar a L’Alcavot un recital del duet Ivonis i Sandra Palma. En realitat no són un duet consolidat i, en aquest sentit, el recital que van presentar és el  fruit d’una col·laboració, però que no ha de ser flor d’un dia sinó la primera de moltes altres col·laboracions. L’Ivonis treballa magistralment el so i la composició electrònica a banda d’acompanyar amb la guitarra. La Sandra Palma va demostrar tenir una gran sensibilitat i  una veu encisadora. Ambdós van aconseguir crear un ambient molt especial.  Van presentar un concert electro-acústic, amb versions de Billie Eilish, Dua Lipa, Miley Cirus entre altres. Una proposta musical presentada per dos artistes joves amb molt talent i disposats a sorprendre. Tot i que la qualitat de les interpretacions va ser bona, cal treballar el directe, la relació amb el públic per establir la complicitat necessària en un concert. La capacitat la tenen i l’actitud també, tenen molt recorregut en la música.

 

Dissabte 20, a L’Alcavot es va gaudir d’un concert molt especial. Procedents de Bèlgica, Antoine Loyer i Megalodons Malades van oferir un grapat de cançons composades per Loyer. Van ser temes mol especials, amb una sonoritat experimental  en alguns casos i molt tradicional en altres. Les lletres de les cançons eren tendres i profundes, d’alguna manera transportaven a moments d’infantesa i de fragilitat.

 

Com a preludi del concert, en Quentin Manfroy va oferir un sol de flauta travessera. Va interpretar Partita en la menor BVW 1013 de Johann Sebastian Bach. 'Talamanca' és el sisè disc del cantant/guitarrista, autor, compositor Antoine Loyer, acompanyat pel grup Mégalodons Malades (cant, percussió amb materials reciclats, flauta travessera, contrafagot). Les cançons d'aquest disc van ser compostes per l'Antoine a Brussel·les durant les classes de música amb nens i discapacitats psíquics.

 

I diumenge, el cap de setmana d’espectacles a L’Alcavot va finalitzar amb el públic familiar, que va gaudir d’allò més amb les cançons i contes de l’animador cultural Sergi Gil. A base de petites històries i de cançons molt participatives en Sergi va aconseguir involucrar els espectadors, petits i grans, en l’espectacle. Van cantar, van ballar i  van escoltar amb interès cada conte que va explicar i cada cançó que va cantar. Es va poder reviure la faula de la llebre i la tortuga, es va conèixer com treballa el Curro, es va saber que la lluna necessita ulleres.

 

L’espectacle representat pel Sergi va ser divertit, lleuger, animat i  sobre tot a l’abast de tots els públics. Una alenada d’aire fresc ideal per un matí de diumenge.

Comparteix
M'agrada
Comentaris