Toni Massagué.
Toni Massagué.
26/03/2020 Cultura
Contes per als petits de casa, a Instagram

Toni Massagué, director d'El Coral i rondallaire, ofereix una història infantil cada dia a les xarxes socials

Marina Antúnez

El confinament, a tots els infants, també els obliga a canviar els hàbits. Les famílies s'han trobat davant d'un repte educatiu perquè intenten que els més petits de casa s'ho passin bé i, alhora, aprenguin. Les xarxes socials són molt útils ara per a aquest objectiu. Muntar cabanes improvisades a dintre de casa, cuinar plats dolços i salats, ballar i fer gimnàstica, pintar, dibuixar i escriure, jugar a jocs de taula, entre d'altres, són grans eines de confinament. Una de les coses que agrada més als nens és llegir contes o que els els expliquin.

 

A Castellar, el Toni Massagué, director de la llar d'infants El Coral i també rondallaire, ha engegat una iniciativa molt engrescadora per apropar els contes als infants. Cada dia, a les 18 hores, llegeix un conte a les xarxes socials perquè tothom qui ho vulgui pugui escoltar-los. "Vaig començar quan vam saber que ens havíem de quedar a casa tancats i vaig pensar en els nens i les nenes, en com se'ls faria de llarg el dia". Per això, Massagué va pensar "per què no expliquem un conte a Instagram, cada dia a la mateixa hora, perr passar-ho be escoltant un conte?". Com que aquests dies els infants no tenen cap lloc on anar a escoltar contes, el fet de tenir a disposició una activitat pròpia diària "fa que també els ajudis a passar un dia diferent". Els contes s'expliquen gràcies a la llibreria l'Orella Verda, una llibreria petitona de Terrassa que gestionen des de fa dos anys Massagué i la seva dona. "Com que la botiga és tancada, segueix oberta a través d'aquesta activitat", explica Massagué.

 

El conte contes va començar a explicar històries el passat dilluns 16 de març i cada dia fa un conte i, a vegades, amb alguna cançó. "Els dissabtes i diumenges fem una sessió doble de dos contes". Són relats tradicionals, populars, algun conte d'autor, "i tinc la intenció d'explicar-ne algun que jo mateix he escrit". Són contes narrats directament, que no es llegeixen.

 

Massagué intenta explicar contes per diferents edats, des dels més petits, a partir d'1 any, fins a 4-6 anys. "Però és difícil perquè, és clar, jo no sé qui m'està escoltant". Sí que el saluden i li diuen que l'esperen l'endemà. "És maco quan t'envien missatges i et diuen: ens ha agradat molt, aquest no el sabíem, moltes gràcies, la meva filla m'està preguntant quan seran les 6 per poder-nos connectar" . A més, el rondallaire fins i tot ha rebut sol·licituts perquè expliqui algun conte en concret. Massagué diu que fa això per posar el seu granet de sorra. Al Toni Massagué se'l pot trobar a l'Instagram de @lorellaverda.

Comparteix
M'agrada
Comentaris