18  Lo nuestro_950x634
Moment de l’obra ‘Lo nuestro’, que es podrà veure dissabte a l’Auditori Municipal. || SALA FLYHARD
25/11/2020 Cultura
El cinema i el teatre tornen a l’Auditori Municipal

Divendres es podrà veure el film ‘Rauf; dissabte, teatre amb ‘Lo nuestro’, d’Eu Manzanares

L’Ajuntament de Castellar del Vallès torna a obrir l’Auditori Municipal Miquel Pont par acollir diverses propostes culturals, seguint les indicacions incloses en el Pla de reobertura de l’activitat econòmica i social que va anunciar la Generalitat de Catalunya, que permet en el seu tram 1, tornar a obrir teatres, cinemes, auditoris i sales de concerts amb un 50% de l’aforament. Seguirà essent obligatori l’ús de la mascareta, la desinfecció de la sala i els dispensadors de gel hidroalcohòlic a disposició dels espectadors, entre d’altres.


Dissabte 28, a les 20 hores, s’ha programat l’obra de teatre Lo nuestro, una producció de la Sala Flyhard  escrita, dirigida i també interpretada per Eu Manzanares, al costat dels tres actors Paul Berrondo, Eli Iranzo i Pau Poch. Es tracta d’una història en clau de comèdia “en la que es fan una sèrie de reflexions, per exemple, en com condicionen les classes socials”, apunta la directora, Eu Manzanares. Es tracta d’una ficció però “que beu de coses que m’han passat en el meu entorn familiar i barri”, afegeix. Explica una celebració de la nit de cap d’any d’una família d’un barri obrer. La directora va buscar un mecanisme ded ficció per activar “aquest perfil de gent que viu a la perifèria urbana”. La família protagonista, els Guerrero Fernández, està formada pel pare, la mare i dos germans. “Jo faig de filla gran”, apunta l’Eu.


La directora confessa la relació dels actors als assajos ha estat meravellosa, “que tenen una relació fantàstica d’equip”. I atribueix l’èxit de l’obra, que ja va fer temporada a la Sala Flyhard, al fet que “tothom s’hi sent identificat, té històries similars”. El muntatge ha rebut el Premi Teatre Barcelona a millor text original i que està nominada a millor espectacle de petit format als Premis Butaca.

 

També programada a les 20 hores i a l’Auditori Municipal, divendres 27 es projecta la pel·lícula Rauf. Es tracta d’una producció turca que explica la història d’un noi que té l’esperança de guanyar-se la noia dels seus somnis, més gran que ell, amb el color rosa i el clima bèl·lic com a escenari de fons. La cinta va guanyar el premi europeu de l’audiència jove l’any 2016 i és una proposta de la Filmoxarxa, una iniciativa liderada per la Filmoteca de Catalunya i gestionada per la Federació Catalana de Cineclubs que inclou en el seu catàleg cinema europeu independent inèdit a Catalunya i que arriba a Castellar de la mà del Club Cinema Castellar del Vallès.


D’altra banda, diumenge 29 de novembre serà el torn d’Eso que tú me das. És un documental de Jordi Évole, l’última conversa entre el periodista i el cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, i es podrà veure en dues sessions previstes, a les 16.15 hores i a les 19 hores.


Hi ha dues propostes culturals més programades per la regidoria de Cultura programades pel mes de desembre.  La primera, de la companyia de teatre familiar Engruna Teatre, diumenge 13, a les 12 hores. La proposta es diu Sopa de pedres i explica la història d’una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel, en comptes de volar-hi estels, hi arriben els avions.


Dissabte 19 de desembre es podrà veure el show de clown i música Marabunta, de Guillem Albà & La Marabunta.


El cinema es reprèn amb 12 pel·lícules a punt. Divendres 4, Lars y una chica de verdad; diumenge 6, a les 16.15, La famíla que tu tries, i a les 19 h, Un mundo normal; dimarts 8, a les 12 i a les 16.15 h, Coco, el  Petit Drac. Aventures a la jungla, i a les 18.15 h, Tenet; divendres 11, a les 20 h, Overseas; diumenge 13, a les 16.15 h i a les 19 h, Falling; divendres 18, Adú; diumenge 20, a les 12 h i a les 16.15 h, Érase una vez, i a les 19 h, Las niñas; i diumenge 27, a les 12 h i a les 16.15, Las brujas, i a les 19 h, Las hijas del Reich.

Les entrades es poden comprar a www.auditoricastellar.cat o presencialment amb cita prèvia concertada al telèfon 937144040 i al web www.castellarvalles.cat/entradesauditori. Al web www.auditoricastellar.cat ambé es poden comprar les entrades per assistir a les projeccions de cinema previstes fins al 4 de desmbre. En els propers dies es podran comprar la resta. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris