491f29a5 0d53 48fc 9b7c 851bcfb8f4af_950x634
Pere Herrero publica ‘Caracteres con espacios’, un recull de 100 microrelats. || M. ANTÚNEZ
13/03/2023 Cultura
‘Caracteres con espacios’, de Pere Herrero

L'autor castellarenc publica el seu segon llibre de microrelats

Marina Antúnez

L’autor castellarenc Pere Herrero acaba de publicar el llibre de microrelats Caracteres con espacios, una publicació que inclou 100 històries breus. “El microrelat és un gènere de literatura breu en què s’intenta explicar una història amb les mínimes paraules possibles”, diu Herrero.

 

En aquest sentit, ell s’hi sent molt còmode, perquè hi pot utilitzar la ironia. “El repte és aconseguir que aquesta ironia no esdevingui un acudit, sinó que tingui profunditat, és una capa de vernís que es dona al tractament de la història”.  Per a l’autor, la brevetat dels relats convida a fer una lectura irònica de la realitat.

 

Als microrelats, Herrero hi tracta els temes de l’amor, la mort, la quotidianitat, les frustracions, el costat fosc de la personalitat humana, les victòries, les derrotes, la lluita diària, etc.

 

Els microrelats estan organitzats en dos capítols: “els caràcters, centrat en la persona, i el segon capítol ‘Espais’, on s’aborda des de la situació, entorn, circumstància”.  Al seu anterior llibre, Los días hábiles, Herrero va organitzar els relats segons els dies de la setmana. Herrero juga, amb el títol, amb els termes “caracteres con espacios” fent referència a les bases que sovint acompanyen els concursos. Els relats que publica aquesta vegada són independents, d’històries quotidianes, domèstiques, amb personatges urbans.

 

Dijous dia 16 de març, a les 19 hores, Herrero presentarà el llibre a la Biblioteca Municipal Antoni tort. A l’acte, hi participaran l’autor i Antònia Pérez, docent.

Comparteix
M'agrada
Comentaris