b25149b8 9368 45b0 8585 2304cc8d94c8_1440x961
Clio & Pablo en una imatge promocional. || CEDIDA
19/05/2023 Cultura
El Calissó oferirà un concert amb Clio & Pablo aquest dissabte

També segueix oberta l’exposició ‘Le domaine’ d’Helena Guillén

Marina Antúnez

Clio & Pablo actuen aquest dissabte 20, a les 19 hores, al Calissó Cultural. El duet format per una irlandesa i un argentí, tots dos vivint fa temps a Barcelona, ens visita amb una proposta musical de covers de grups ben diversos, “des dels anys 70 fins a l’actualitat”, explica el Pablo. Canten en anglès, català, castellà, “fins i tot en italià i francès”.

 

En aquest sentit, hi haurà temes d’Amy Winehouse, Stevie Wonder, Jamiroquai, Madonna, Lady Gaga, Beatles, Rolling Stones, Led Zepelin, Sting, “i altres cantautors com Jorge Drexler, Pedro Guerra, Antonio Vega, Vetusta Morla, etc.”.   Varien el repertori en funció dels escenaris on toquin. A vegades, en hotels, als bars de zones turístiques, en locals, etc.

 

Tant el Pablo com la Clio canten i toquen junts. Van amb guitarra i també amb percussions. “Jo, abans, només tocava i cantava accidentalment, em vaig apuntar a classes de cant i allà em vaig trobar la Clio, va ser la meva professora”, diu el Pablo. 

 

Des del 2008 que canten i, sobretot, ho fan a Barcelona. Però també recorden amb nostàlgia i tendresa les actuacions que havien fet abans de la pandèmia al bar Posidònia de Castellar. “Era un lloc màgic, molt bonic, que es va veure castigat per la pandèmia, no s’acabarà mai la relació i els records d’aquest lloc”, reconeix el Pablo. En tot cas, ara venen al Calissó amb molta expectativa i il·lusió.

 

D’altra banda, el Calissó Cultural acull una exposició de pintures de la jove Helena Guillén titulada Le domaine, que es podrà veure fins a l’1 de juny. 

 

Nascuda a Sabadell l’any 2004, l’artista presenta per primera vegada les seves obres a Castellar. El Calissó, amb la intenció de difondre l’art, també fa una aposta per poder mostrar obres d’artistes emergents, cosa que permet donar visibilitat a les peces de diferents artistes. Guillén està estudiant el grau en art i disseny de l’Escola Massana, però ja ha tingut ocasió de mostrar la seva obra amb una exposició col·lectiva al Museu d’Art de Sabadell i a la sala d’art de l’Estruch.

 

Les seves obres coloristes mostren el seu món propi, les coses que viu i sent. La relació amb la gent i amb ella mateixa esdevé llenguatge de les seves teles, amb un estil genuí i vibrant. L’artista defineix les seves peces com una prolongació de la percepció del seu jo. Són una representació del contacte amb el que ens rodeja, mitjançant les impressions que es comuniquen amb els nostres sentits i les ànimes, capturant l’instant.

 

L’exposició Le domaine juga amb el poder, la força i l’autoritat que ella exerceix sobre el seu art i la seva representació física.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris