Assistents al BRAM escolar_617x412
Assistents al BRAM escolar d'una edició anterior. ||Q. Pascual
17/02/2021 Cultura
El BRAM! Escolar arriba a la seva 8a edició

Les projeccions es faran a les aules i a la Sala d'Actes d'El Mirador, en comptes de ser a l’Auditori Municipal

Aquesta setmana s’ha engegat la 8a edició del BRAM! Escolar, una de les seccions del BRAM! Mostra de Cinema de Castellar que es mantindrà en el  calendari. Recordem que la Mostra com a tal s’ha ajornat al novembre per culpa de la pandèmia. En aquest sentit, un total de 3.103 alumnes des de P3 a 2n de Batxillerat i alumnes de l’Escola Municipal d’Adults participen de la iniciativa, programada conjuntament per la Regidoria de Cicles de Vida (Guia Didàctica) i del Club Cinema Castellar. 


Per primer cop, i a causa de la situació generada per la COVID-19, es durà a terme a les aules i no a l’Auditori Municipal Miquel Pont, com era habitual en edicions anteriors. Les activitats van començar aquest dilluns amb l’oferta de projeccions d’El Meu Primer Festival, adreçada als alumnes d’infantil i primària, que a la vila són un total de 2.077 nens i nenes. La proposta inclou una selecció de curtmetratges adequats a les franges d’edat que, en el cas d’educació primària, s’agrupen en tres blocs: Combinat d’animació, Finestra al món i Cinema de tots els temps. 


Les sessions comptaran amb la senyora i el senyor Claqueta, personatge carismàtic que fa l’animació de les projeccions amenitzant els visionats dels curts mitjançant una sèrie de vídeos en els quals s’oferiran  nocions generals de cinema. Ells presentaran la selecció de curts i comentaran els aspectes tècnics i narratius més destacats de cada bloc de visionat.


A més, engrescaran l’alumnat dels centres educatius perquè assumeixi el seu paper com a jurat del festival, i explicaran com han de fer les votacions, que en el cas d’infantil es faran amb un sistema de 4 emojis (cara trista, cara neutra, cara contenta i cara eufòrica) i en el cas de primària es realitzaran mitjançant un sistema de 5 estrelles. Les projeccions es porten a terme a través d’una plataforma web que dona accés als curtmetratges i també a la resta de materials de treball per a les escoles (guies, vídeos, qüestionaris, votacions...).


El Meu Primer Festival és una mostra anual de cinema que no només té lloc a Castellar sinó també a diversos municipis de Catalunya. Està impulsat i coordinat per l’Associació Cultural Modiband i té entre els seus objectius entretenir i educar, estimular la imaginació i la creativitat, i despertar l’esperit crític.


El BRAM! Escolar adreçat a l’alumnat dels centres de secundària i de l’Escola d’Adults Municipal començarà el 25 de febrer i consistirà en la projecció d’una pel·lícula. Els centres han pogut escollir si la volen veure a l’aula o a la Sala d’Actes d’El Mirador. L’activitat començarà amb un vídeo de presentació elaborat per un dinamitzador que també farà sessions de cinefòrum, ja siguin presencials o telemàtiques.

Comparteix
M'agrada
Comentaris