IMG 5208_1440x961
Luís Flores presenta ‘Curiosiddes, mitos y leyendas de Barcelona’. || M. ANTÚNEZ
09/04/2021 Cultura
La Barcelona misteriosa en un llibre castellarenc

Luís Flores narra llocs i fets històrics de la ciutat comtal i n'explica curiositats i llegendes

Marina Antúnez

Curiosidades, mitos y leyendas de Barcelona és el primer llibre que publica el castellarenc Luís Flores Lacri. El va escriure ja fa tres anys i forma part d’una col·lecció titulada ‘Enigmas Revelando la Realidad’. Flores és molt prolífic i vol seguir amb una segona col·lecció titulada ‘Mundo Esotérico’, que també inclourà diversos volums i en què l’autor vol parlar sobre la Catalunya més enigmàtica, “explicant fenomens paranormals i llocs on han passat coses”. També tracta temes com les cases encantades, els ninos diabòlics, etc.

 

I encara té a punt una tercera col·lecció titulada ‘Mundo Fúnebre’, també formada per llibres que parlen del significat de les tombes, i dels cementiris de Catalunya, Espanya, Europa i el món.

 

En aquest primer volum publicat, que ja es pot comprar a la llibreria La Centraleta i a Racó Esports, Flores aborda diverses curiositats històriques i socials de la Ciutat Comtal. Com per exemple, d’on ve la tradició de l’ou com balla, anècdotes sobre la Sagrada Família, de la Catedral, exorcismes que es feien en el passat a Barcelona, la llegenda del Santet de Barcelona i el Santet de Sant Andreu, famosos que han estat a Barcelona, alguns dels carrers emblemàtics com el de les Bruixes, el carrer Tallers, etc.

 

“Jo m’he mogut molt pel barri Gòtic de Barcelona. També per Madrid i Saragossa”. De fet, es va quedar impactat quan va visitar Belchite, “on fins i tot vaig sentir els trets de la Guerra Civil”. Amb aquest esperit i afició als fenòmens paranormals, Flores va estar col·laborant com a guardaespatlles a Terrassa, en llocs abandonats. Allà va poder recuperar diverses històries i va anar refent alguns fenòmens. “També estic en contacte amb alguns investigadors de tot Espanya”.

 

La seva intenció, en un principi, era fer vídeos per penjar-los a YouTube, però ni tenia el material tècnic adequat ni li era possible desplaçar-se als llocs amb la pandèmia. Ara ja té uns 19 o 20 llibres acabats, en arxiu, i està buscant editorial per publicar-los.

 

El primer llibre està editat amb l’editorial Diversión Literaria i conté fotografies en color. Algunes, fetes per ell mateix, “però la majoria són de les xarxes perquè tenen més qualitat”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris