IMG 20200716 223001_1440x961
Audició de la cobla La Principal de Llobregat, dijous 16 de juliol || Aj. Castellar
20/07/2020 Cultura
Audició de sardanes a la fresca

Crònica de Francesc Sagrera, del programa Reinaxença de Ràdio Castellar, sobre el concert que La Principal de Llobregat va oferir als Jardins del Palau Tolrà dijous passat

Francesc Sagrera - Reinaxença

El passat dijous dia 16 amb l’assistència d’aproximadament d’unes 60 persones adequadament col·locades segons les normes de seguretat, escoltaren un programa que podríem dividir en quatre seccions o etapes. Les primeres sardanes, LA RECERCA de Joan Jordi Beumala,  VOLERANY de Manel Saderra i Puigferrer i SINCERAMENT EDUARD D’Enric Ortí , les tres de valor musical, adequades i executades adequadament per escoltar en concert. El MIRALL D’AIGUA de Mº Mercè Navarro, UNA D’EMPENTA de Carles Rovira i ja a la segona part ESTÍMUL CARDEDEUENC de Joan Làzaro van ser respectivament una darrera escolta de dues sardanes recentment premiades o pendents de premis sardanístics i entremig la d’un expert compositor amb ànim de demostrar l’expressivitat i el poder dels instruments de tota la cobla, com va quedar demostrat.

 

            Per iniciar la segona part encertadament es va rendir memòria a un motivador castellarenc de la sardana, en Benet Soler, recentment traspassat feia una setmana, interpretant-se la, per nosaltres, coneguda sardana CLOTILDE, que en Benet va encarregar a Carles Rovira per a la seva esposa i estrenada a Barcelona l’abril de l’any 2000.

 

            En l’última part podem incloure la sardana amb mig salt i balladora, típica d’aquells fructuosos anys 40, sardanísticament parlant,  LA ROCA DEL CARGOL  del reconegut autor Josep Vicens i Juli, l’avi “Xaxu”. No cal dir que tant el pasdoble ISLAS CANARIAS de Josep Maria Tarridas, com el vals-jota ALEGRIA de Joan Francesch, van complaure i entusiasmar als presents i finalment, encara per desgràcia, tots ens varen posar dempeus durant la interpretació final de LA SANTA ESPINA sardana repetidament tocada al final de ballades i aplecs en rebuig per la situació dels nostres presos polítics i exiliats.

 

            En definitiva un encertat concert per pal·liar la suspensió de “Les sardanes a la fresca” de cada mes de juliol per motiu del coronavirus, del que en van sortir complaguts i satisfets els assistents tant castellarencs com de veïnes poblacions amb coneguts sardanistes.

Comparteix
M'agrada
Comentaris