69420d17 2ed4 43e2 9289 a4c769a23cc7_950x634
Moment del concert de fi de curs de l'Artcàdia - Acció Musical Castellar. || CEDIDA
05/06/2023 Cultura
Una Artcàdia que enamora

Dissabte, Acció Musical Castellar  - Artcàdia van dur a terme tres concerts per celebrar el fi de curs

Acció Musical Castellar - Artcàdia va oferir tres concerts a l’Auditori municipal dissabte passat. El primer, sota el títol l’Auca de Festa Major, va agrupar a una seixantena de nens i nenes que toquen diferents instruments (violí, violoncel, piano, guitarra, trompeta, percussió, clarinet, veu…)i l’Orquestra infantil.

 

Tot fent un repàs als moments més emblemàtics de la Festa Major, les diferents famílies d’instruments van anar interpretant temes relacionats amb la cultura popular: Bastoners, Correfoc, i també el cinema a la fresca, la cursa popular, les nits marxoses de ball, etc. Seguidament es va donar pas al segon concert, amb la cantata Florinda, la vaca pallassa de Manel Justícia, amb el cor Petits Músics format per una cinquantena de nens i nenes provinents de diferents grups de formació musical que desenvolupa l’entitat.

 

La narració d’Agnès Hernández i els joveníssims actors Iu Chamanel, Carlota Romero, Clàudia Triquell i Mariona Buixeda, i un cor que ho va donar tot, van fer emocionar un públic molt entregat que els va premiar amb forts aplaudiments.

 

A la tarda l’Orquestra Juvenil, com a cos de la formació, però ampliada afegint altres músics i cantants de l’entitat, va oferir el tercer concert amb un format orquestral sobre les dones i la música.

 

Es van poder escoltar temes d’autores com Maria del Mar Bonet, Sílvia Pérez Cruz o Rosalia, i altres en el context clàssic com Florence Price. Tampoc no hi van faltar les del món pop-rock com The Vangels, Four non blondes i també Lisa Gerrard com creadora de bandes sonores com Gladiator.

 

El final va ser amb la llegendària figura de Nina Simone que va precedir una batucada per a reivindicar totes les dones que han lluitat per fer-se un lloc en la indústria de la música. Va ser narrat per Maria Hernández, amb l’acompanyament d’unes projeccions de Daniel Rocavert.

 

Tots tres concerts van tenir molt bona rebuda de públi, ja que pràcticament es va omplir l’Auditori. Des de l’entitat es fa una valoració molt positiva de la feina que s’ha fet i del resultat .

Comparteix
M'agrada
Comentaris