A7R05929_1440x961
El col·lectiu Nadyv va presentar 'Com a casa' al Centre d'Estudis. D'esquerra a dreta, Marta López, Sara Bosch, Laia Capdevila i Viena Boedo. || Q. PASCUAL
29/11/2021 Cultura
L'art que creix a prop de casa

El col·lectiu Nadryv va presentar dissabte la mostra 'Com a casa' al Centre d'Estudis

Que a Castellar hi ha talent és innegable. II que aquest talent, quan es comparteix i es mostra, sorprèn a les persones que tenen el plaer de gaudir-ne, és un fet que també dissabte es va constatar. El Centre d'Estudis de Castellar - Arxiu d'Història inaugurava l'exposició 'Com a casa' de Nadryv, un col·lectiu castellarenc que demostra talent, valentia i risc quan s'uneix i exposa les seves obres. En aquesta ocasió, la Marta López, la Laia Capdevila, la Sara Bosch i la Viena Boedo van ser les artistes que van idear un projecte que parteix de la casa com a eix, un concepte que elles entenen en un sentit ampli. "Hem fet una recopilació d'obres on hem volgut anar més enllà de les quatre parets i expressar què és per a nosaltres una casa pot ser una persona, un sentiment, un moment, una cançó o un espai", deixa Viena Boedo. 

 

L'acte inaugural va comptar amb un nombrós públic, que a més de veure l'exposició també va poder gaudir d'una actuació en acústic del grup castellarenc Lòxias i d'un berenar amb beguda. L'acte va reunir, aquell dia, una assistència molt transversal, des de gent molt jove fins a persones grans. En general, tothom va quedar molt sorprès i admirat per les creacions de les artistes. A la presentació, la junta del Centre d'Estudis va destacar que l'exposició neix amb la voluntat de donar a conèixer els artistes que tenim a casa, i va explicar que el projecte es va iniciar  "gràcies a l'amistat que teníem amb alguna d'elles, ens hi vam posar en contacte per oferir-los l'espai i suport i de seguida s'hi van engrescar; el resultat ha estat meravellós"

 

El Centre d'Estudis va agrair la mostra de les quatre artistes, a la presentació que es va fer al pati del CECV-AH. ||Q. P.El Centre d'Estudis va agrair la mostra de les quatre artistes, a la presentació que es va fer al pati del CECV-AH. ||Q. P.

Actuació de Lòxias al pati del Centre d'Estudis. || Q. P.Actuació de Lòxias al pati del Centre d'Estudis. || Q. P.

 

A la mostra 'Com a casa' es poden contemplar una desena d'obres creades a partir de diverses tècniques com el fang, l'acrílic, el carbonet, l'oli, el ferro, vídeo, fotografies, etc. S'hi suma una part interactiva on l'espectador també pot expressar, en petites notes que s'enganxaran a la paret, que és per a cada persona una casa. Hi ha altres obres que parlen del desnonament, d'altres que intenten expressar la figura materna, tornar al lloc on has estat feliç, la quotidianitat, el record d'aquells éssers que et transmeten felicitat o bé, fins i tot, "la connexió amb un mateix, casa com a creixement personal: quan et sents casa, quan et trobes a gust amb tu mateix, tu mateix com a refugi", deia Laia Capdevila.

 

L'exposició de Nadryv encara seguirà oberta fins al 19 de desembre en els horaris següents: divendres i dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h; i els diumenges, d'11 a 13 h i de 17 a 19 h. El Centre d’Estudis de Castellar - Arxiu d’Història vol, amb aquesta exposició, mostrar com l’art castellarenc i la tasca dels artistes locals també són essencials per posar en valor el patrimoni local. En aquest sentit, amb la voluntat de fomentar i visualitzar el valor artístic que tenim a casa, expliquen que "de cara l’any 2022, volem seguir oferint a la ciutadania una programació estable d’exposicions per donar a conèixer l'art, la història i altres disciplines que posin en valor la cultura en l’àmbit local", segons el CECV-AH. La mostra compta amb el suport de l'Ajuntament. 

 

Escultura i pintura de Laia Capdevila a la mostra 'Com a casa'. ||Q. P.Escultura i pintura de Laia Capdevila a la mostra 'Com a casa'. ||Q. P.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris