Arnau Vilardebò_950x634
Arnau Vilardebò presenta 'InVers' a L'Alcavot de Castellar del Vallès. || CEDIDA
10/05/2022 Cultura
Arnau Vilardebò actuarà a L'Alcavot

El fundador i membre d'Els Joglars, presenta la proposta 'InVers' divendres i dissabte

Aquest divendres, a les 20.30 h, L’Alcavot Espai Cultural acull un espectacle excepcional, que també es podrà veure dissabte, a la mateixa hora. Es tracta d’ InVers, d’Arnau Vilardebò. “Aquesta ha estat una oportunitat que no  podíem deixar perdre”, afirmen els organitzadors. L’espectacle que proposa Vilardebò, acompanyat a la percussió per Joan Cabacés, ha estat en cartell a Barcelona durant els darrers mesos amb molt d’èxit.

 

L’Arnau és un històric del teatre català, fundador i membre de la formació original d'Els Joglars i un dels actors que va participar a l’obra La Torna l’any 1977 i per la qual va ser represaliat pel govern espanyol, empresonat durant dos anys.  “Es tracta d’una figura històrica del  teatre català i de la història dels inicis de la democràcia”. Aquest fet va commocionar l’opinió pública a Catalunya i va tenir ressò  a tota Europa. Van haver-hi mobilitzacions populars i es va popularitzar el concepte de “llibertat d’expressió”.

 

L’actor oferirà un repertori literari en diversos idiomes i en prosa, en vers i molt humor, amb balades, rimes absurdes, contes inèdits, confessions i crits catàrtics.

 

D’altra banda, diumenge dia 15, a les 12 h, tornen els ‘Vermuts literaris’ amb un elenc de luxe: Manel Dueso, Mont Plans, Francesc Orella, Àurea Márquez i Miquel Malirach oferiran una proposta poètica titulada ‘Viatge inesperat cap al  poeta que m’habita’ i que consistirà en una lectura de poemes de l’actor Manel  Dueso. Les reserves es poden fer a lalcavot.teatre@gmail.com o al telèfon 616433985.

 

Cròniques

El passat dijous, 5 de maig, l’escriptor Pere Herrero va oferir una sessió S’horabaixa amb una xerrada titulada Tastet de microrelats. Va fer un repàs a la història de la narrativa breu. “Vam conèixer els orígens, els primers autors, curiositats i detalls d’aquest estil o gènere narratiu; i tot ho va fer amb elegància i erudició”, apunta l’organització.

 

La sessió  es va complementar amb la lectura de textos emblemàtics que, per llur temàtica i contingut, van arrencar les rialles del públic que des del primer moment es van sentir implicats i còmplices de la proposta. Van anar a càrrec de la humanista i poeta Marina Antúnez. “Tant el  contingut com la posada en escena van ser ideals i van satisfer plenament l’auditori. El Pere i la Marina ens van regalar una vetllada increïble en la que vam gaudir molt i també vam aprendre”.

 

A les 20 hores del divendres, dia 6 de maig, va tenir lloc la inauguració de l’exposició de l’artista castellarenc Esteve Prat i Paz. L’autor va presentar una mostra de la seva obra, creacions dels últims dos anys, centrades en la figura humana. Són 23 obres a les que es pot veure una gran varietat de personatges en situacions diverses “i amb la total naturalitat que transmeten la personalitat de l’autor en el  tractament del color i el moviment”.

 

La tècnica emprada és la pintura acrílica sobre paper, una variant més que demostra la versatilitat de l’artista.

 

Entre les 20 h i les 22 h del vespre, un públic nombrós va  accedir a la L’Alcavot per gaudir de la pintura de l’Esteve Prat. “Els comentaris van ser elogiosos, al voltant de 70 persones van assistir a la inauguració”. L’exposició es podrà visitar durant tot el mes de maig.

 

Moment de la inauguració de l'exposició d'Esteve Prat Paz a L'Alcavot. ||CEDIDAMoment de la inauguració de l'exposició d'Esteve Prat Paz a L'Alcavot. ||CEDIDA

Comparteix
M'agrada
Comentaris