WhatsApp Image 2020 06 29 at 22.13.58_1440x961
Membres de Castellar per les Llibertats i part del jurat, dilluns passat, en una roda de premsa - R.G.
30/06/2020 Cultura
Aquest divendres es lliuren els premis del I Concurs de Microrelats de Castellar per les Llibertats

L'acte, que tindrà lloc als jardins del Palau Tolrà, comptarà amb la presència d'escriptors com David Vila, Miquel Desclot o Mahayouba Mohamed Salem

R.G.

Aquest divendres, a les 8 del vespre, els Jardins de Palau Tolrà acolliran el lliurament dels premis del I Concurs de Microrelats que ha organitzat l'associació Castellar per les Llibertats. A la convocatòria, que es va obrir en plena pandèmia, s'han presentat 48 textos de 32 autors. D'aquesta cinquantena, vuit són els relats que han estat seleccionats com a finalistes per un jurat format per autors castellarencs com Josefina Llauradó o Miquel Desclot, Yolanda Gutiérrez i el sabadellenc David Vila. "Arribar pràcticament a cinquanta microrelats en aquesta primera convocatòria ha estat tot un èxit. És veritat que el confinament ens ha ajudat perquè la gent tenia temps per escriure, però esperem que a la pròxima i sense confinament, la gent també s'animi i aconseguir la mateixa o més participació", explica Dolors Ruiz, membre de l'entitat i impulsora del concurs.

 

Així, la convocatòria era oberta a tot el territori, sense estar condicionada per l'idioma. L'únic requisit era que els textos incloguessin la paraula llibertat i no superessin les 400 paraules. En aquest sentit, han rebut creacions de Castellar i d'arreu de Catalunya, i també d'Andalusia i Castella-La Manxa. Segons els organitzadors, és una iniciativa "transversal i multiplicadora de la cultura". "Des de Castellar per les Llibertats treballem per remoure consciències a través de la cultura. La cultura la podem consumir, o podem fabricar-la. En aquest cas el que volem és que la gent, a banda de ser espectadora, també formi part de la confecció de la cultura", remarca Ferran Rebollo president de Castellar per les Llibertats.


Quant a les temàtiques i els eixos vertebradors dels textos, l'escriptor, poeta i traductor, Miquel Desclot, membre del jurat, celebra la qualitat d'alguns dels relats "més clàssics però també dels més enginyosos i dignes per exemple de l'Augusto Monterroso". "En un dels relats el tancaven a l'Estàtua de la Llibertat. Era una història molt enginyosa i ben resolta", apunta el membre del jurat.

 

Finalment, és important remarcar que el lliurament dels premis serà amb aforament limitat i que cal inscripció prèvia. L'acte inclourà la lectura dels textos guanyadors per part dels seus autors. Assistiran a la cerimònia els membres del jurat i els escriptors Mahayouba Mohamed Salem, Jordi Campoy, Joan Vilardebó i David Vila, que havien de presentar els seus últims llibres aquesta primavera en el marc de la programació d'actes de l'entitat. De fet, els guardons del concurs seran lots de llibres entre els quals es trobaran els d'aquests quatre escriptors

Comparteix
M'agrada
Comentaris