20220519 211219_1440x961
01/03/2023 Cultura
L’Alcavot inaugura la primera exposició fotogràfica

Els Llenguaferits també tornen a l’Espai Cultural el proper dijous 9

La programació  del mes de març a L’Alcavot començarà aquest divendres dia 3 amb la inauguració de l’exposició fotogràfica de marta Ramoneda, a les 20 hores. Serà la primera exposició fotogràfica ‘Khusra. Transgèneree al Pakistan’, que acollirà L’Alcavot Espai Cultural.

 

La proposta i organització va a càrrec de l’associació Castellar per les Llibertats. Es tracta d’una exposició centrada en un sector marginat de la societat paquistanesa, els Khusra.

 

Marta Ramoneda és llicenciada en Dret i Antropologia Social i Cultural, i s’ha especialitzat en l’art de la fotografia assolint un gran coneixement i virtuosisme en aquest art.

 

Ha treballat i col·laborat amb diverses ONG a Àfrica i Àsia i ha documentat projectes amb finalitats de sensibilització i consciència social. Va obtenir la Beca Foto Pres “La Caixa” 09.

 

A la mostra fotogràfica, podrem veure una sèrie de 18 fotografies. Els Khusra són un col·lectiu equivalent als transgènere. Havien gaudit d’un gran respecte en la societat paquistanesa, però amb el  temps aquesta mateixa societat ha esdevingut molt més conservadora i els khusra han estat relegats a la marginalitat.

 

L’exposició es podrà visitar a L’Alcavot fins al 26 de març.

 

El proper dia 9, L’Alcavot reprèn les sessions de S’horabaixa dels dijous al  vespre. A partir de les 20.30 hores, els Llenguaferits, tornen a L’Alcavot. David Vila i Ros i Jessica Neuquelma  ens oferiran, en aquesta ocasió, un recull de contes originals del mateix David Vila.

 

A partir d’aquests contes i de les traduccions al francès fetes per la Jessica Neuquelman, oferiran un viatge a aquell espai on conflueixen la realitat i la ficció. L’absurd, l’amor i la revolta són els pilars sobre els quals es fonamenta un món oníric, ple d’humor i de tendresa. Perquè cada llengua és, ras i curt, una perspectiva única i genuïna del món.

 

Els Llenguaferits són habituals visitants de les sessions del  cafè teatre de L’Alcavot i mai no han decebut, aquesta vegada tampoc ho faran.

 

Com ja és habitual, a S’horabaixa, juntament amb l’entrada s’hi inclou una consumició i també, qui ho vulgui, podrà demanar un entrepà a preus populars, que es paga a banda.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris