Al centre, Aida Llop en una imatge de '9 to 5'. ||CEDIDA
Al centre, Aida Llop en una imatge de '9 to 5'. || CEDIDA
13/06/2018 Cultura
Aida Llop s'estrena professionalment amb '9 to 5' al Teatre Gaudí

El muntatge, de la companyia Epidèmia Teatre, s'estrena al Teatre Gaudí el 28 de juny

Marina Antúnez

El proper 28 de juny s’estrena l’obra ‘9 to 5’ al teatre Gaudí de Barcelona. És un muntatge de la novella companyia Epidèmia Teatre, on s’hi ha implicat la castellarenca Aida Llop.  “Som 4 actrius, un actor, un director, una coreògrafa i una escenògrafa”, diu Llop. Junts engeguen el seu primer projecte professional, “després de 4 anys a l’Institut del Teatre estudiant teatre musical”, afegeix. El muntatge es podrà veure fins al 15 de juliol.

‘9 to 5’ neix com un projecte de final de carrera. “Volíem que el nostre treball final fos, alhora, el punt de sortida al món professional”. Durant tots els anys que van estudiar junts, va sorgir una bona química que els va animar a crear amb molta il·lusió la companyia que ara comença. Per a finançar-se, compten amb l’ajut de l’Institut del Teatre “però també hem obert un verkami perquè encara ens falta una mica, així que fem una crida a tothom”, diu Llop.

L’obra que han escollit és una comèdia i està ambientada a principis dels anys 80 del segle XX, als Estats Units. “Hi ha música de la Dolly Parton”. Parteix d’una pel·lícula dels anys 70 que es diu “Com eliminar el teu cap”. Les protagonistes són tres dones molt valentes que treballen en una oficina, maltractades pel seu cap. “Decideixen eliminar-lo i se’n surten prou bé, he he”. L'opció d'aquesta obra els va anar molt bé per càstinc, ja que hi ha moltes dones protagonistes i a l'equip d'Epidèmia Teatre hi ha més dones que homes. A més, "ens va agradar la idea que des de les mateixes dones es vulgui canviar aquesta invisibilitat de la dona", un tema encara molt vigent. L'actriu del grup Mireia Lorente, que a més és traductora, s'ha encarregat de traduïr tot el muntatge "i també les cançons, ha fet una feinada". Entre tots, també han fet l'adaptació del text de '9 to 5'.

Trobar un teatre professional com el Gaudí no ha estat fàcil, "pocs teatres confien en tu, quan ets amateur". Però com que a quart ja van presentar un treball teatral que va funcionar molt bé i que va atraure programadors, "això ens ha fet més creïbles i han confiat en el nostre projecte", afegeix Llop.

 

Equip de l'Epidèmia Teatre amb '9 to 5'.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris