MG 9047_1440x961
Joan Munt i Gemma Pellicer van donar vida al relat valorat amb el primer premi. Al fons, il·lustració de Joan Mundet. || J. SERRA
24/12/2020 Cultura
Agraïment col·lectiu a la presentació de 'Microrelats amb llibertat'

L'acte, impulsat per Castellar per les Llibertats, va comptar també amb una part d'espectacle

Marina Antúnez

 

Dimecres va tenir lloc l’acte de presentació del llibre ‘Microrelats amb llibertat’, convocat per Castellar per les Llibertats. L'Auditori Municipal va quedar ple, amb el 50 % permès d'aforament d'assistència. El treball que es presentava és fruit d'un concurs que, en el seu moment, es va titular 1r Concurs de Microrelats Castellar per les Llibertats. L'acte, amb la voluntat de ser un agraïment als autors i autores que van presentar els seus microrelats al concurs, també a tots els artistes (pintors, il·lustradors, escultors, etc) i també als patrocinadors, va comptar amb una primera part més formal i amb una segona part d'espectacle.

 

Qui va dirigir-se al públic en primer lloc va ser Ferran Rebollo, president de Castellar per les Llibertats, que va fer un repàs de l'entitat, des del seu naixement fins a l'actualitat, repassant cadascun dels actes que s'havia organitzat des de l'associació fins a dia d'avui. Va tenir unes paraules per a reclamar la llibertat dels presos empresonats encara per la causa independentista i també va voler animar l'assistència a fer-se soci de Castellar per les Llibertats per a poder seguir tirant endavant nous projectes en el futur. Rebollo va voler dedicar unes paraules especialment a Miquel Desclot, un dels membres del jurat, "a qui felicitem per al premi que ha rebut recentment, el Carles Riba de poesia"

 

A continuació, va parlar Dolors Ruiz, membre de Castellar per les llibertats i una de les impulsores del 1r Concurs de Microrelats. Ella va explicar com va sorgir la idea del llibre, gairebé per casualitat. I com va ser una sorpresa haver tingut l'alta participació que ha tingut, amb 48 relats presentats (39 dels quals són al llibre) de 26 autors. Va anomenar els membres del jurat, que han estat Josefina Llauradó, David Vila, Yolanda Gutiérrez i Miquel Desclot. També va tenir paraules per agrair la tasca de tots els artistes que han col·laborat amb el llibre 'Microrelats amb llibertat', que sumen fins a 37. "Aquest llibre s'ha de llegir a glops, i com un triangle, pensant en l'autor que ha escrit el relat, l'artista que l'ha il·lustrat i el lector que el llegeix i se'l fa seu", deia Ruiz. També va voler destacar d'una forma clara "la gran participació que el llibre ha tingut d'artistes joves, que han acceptat il·lustrar els relats". Ruiz va presentar dues projeccions audiovisuals; en una d'elles, s'hi repassaven els noms de tots i totes les participants, tant els autors dels relats, com els artistes amb la seva obra. En una segona projecció es va poder veure, resumida, la impremta on el llibre 'Microrelats amb llibertat' va passar de ser una realitat digital a ser una realitat física. 

 

A continuació, es va fer lectura dels tres relats guanyadors, amb una posada en escena que va sorprendre i agradar molt l'assistència. Gemma Pellicer, a través de la dansa, el gest i la veu, i Anna Cabeza, com una altra de les lectores i guanyadores, a més de Joan Munt al piano i Canòlich Prats al violí, van interpretar els textos premiats, que van ser: El 3r premi va ser per a Gabriel Ruíz Bailón pel microrelat ‘Barres verticals’, 2n premi per Anna Cabeza Gutés pel relat ‘El verí de la llibertat’ i I el 1r premi per Teo Torriatte per ‘Tancat’.

 

 

Joan Munt i Canòlich Prats durant l'acte de Castellar per les Llibertats. || J. SERRA

Joan Munt i Canòlich Prats durant l'acte de Castellar per les Llibertats. || J. SERRA

 

 

Per cloure l'acte d'agraïment, els integrants de Castellar per les Llibertats es van acostar a l’escenari per fer-se una foto de família. Els músics Munt i Canòlich encara van voler oferir una darrera peça al públic, que els va acompanyar cantant. Va ser amb la popular nadala 'Santa Nit'. D'aquesta manera, es va donar per finalitzat definitivament l'acte. Al vestíbul de l'Auditori es van poder adquirir alguns llibres, i en els propers dies també seguiran a la venda a les llibreries de Castellar.

 

 

Membres de Castellar per les Llibertats. || J. SERRA

Membres de Castellar per les Llibertats. || J. SERRA

Comparteix
M'agrada
Comentaris