272639 privat voraigua presenten zum_950x634
Voraigua són Paul Perera i Muntsa Moral. Actuen al Calissó, dissabte. ||CEDIDA
03/02/2023 Cultura
Actuacions dissabte i diumenge, al Calissó Cultural

Es gaudirà dels concerts de Voraigua i també l’audició de Voliana d’Espaiart

Marina Antúnez

Dissabte a les 22 h el Calissó Cultural ha programat un concert de Voraigua, un duet format per Paul Perera (piano) i Muntsa Moral (veu). Tot i que la seva trajectòria com a músics és llarga i consolidada, “vam començar a treballar junts el gener del 2020”, recorda Perera.  El gener del 2021 van treure el seu primer disc i ja preparen el segon, que veurà la llum a la tardor.  Sempre han mostrat un interès per diversos estils relacionats amb la tradició folk. “La Muntsa té un amor molt gran per la qüestió poètica i d’arrel, llegendes de Catalunya, etc.”, afegeix Perera.

 

Tot i que no saben com definir el seu estil, afirmen que “fem cançó d’autor però no la de cantautor més comuna, sinó amb molta arrel i poesia”.

 

Es diuen Voraigua perquè, quan van fer el primer disc, es van adonar que l’aigua i el riu eren elements molt importants a les seves lletres. “I la Muntsa és experta en llegendes de dones d’aigua”. A les seves lletres, parlen molt de la natura, “però no com una cosa ideal ni de refugi, sinó com una part de nosaltres, com un element bàsic de la tradició i la cultura”, diu Perera.

 

Diumenge 5

D’altra banda, diumenge a les 12 h s’ha previst una audició d’Espaiart titulada Voliana, el vol de les veus. En aquest concert cantaran, a banda dels alumnes de classes de cant individuals, les corals El Cor de la Nit i Eternity. Cada actuació tindrà la seva marca personal, “sense tancar-nos en cap repertori concret”, diu Sònia Gatell, la directora. Es podran sentir cançons de musicals com El despertar de la primavera o Boscos endins, “passant per altres estils com el flamenc, la sardana de la Salomé o el pop espanyol de la Rosana i Vanesa Martín”, i el pop anglosaxó amb Adele, Olivia Rodrigo i David Bowie.

 

Alumna d'Espaiart, que actuarà diumenge al Calissó Cultural. || CEDIDAAlumna d'Espaiart, que actuarà diumenge al Calissó Cultural. || CEDIDA

Comparteix
M'agrada
Comentaris