62408219 1296195153874176 3562632585567797248 n_617x412
Un dels concerts d'Artcàdia a l'Auditori.
16/03/2020 Cultura
Acció Musical Castellar ofereix classes telemàtiques

Les classes a distància facilitaran que alumnes no perdin el ritme del curs mentre durin les mesures preses contra la propagació del coronavirus

Marina Antúnez

La junta directiva d'Acció Musical Castellar ha decidit, davant la incertesa de no saber quan de temps haurà d'estar tancada l'escola de música Artcàdia, fer classes a distància per mantenir el servei i perquè els alumnes no perdin el ritme de les classes. Aquest innovador sistema ja s'ha posat en marxa aquesta setmana lectiva.

 

Les classes que permetran aquest ensenyament telemàtic són les de llenguatge musical, a partir del nivell ELE A, les classes individuals d'instrument i les classes de cant individual. Les que no permetran aquesta opció - i que queden suspeses en espera d'una proposta de l'escola per a recuperar aquestes disciplines - són  les orquestres, grups de combo i grups de percussió, sensibilització musical (3, 4 i 5 anys), iniciació musical (6 i 7 anys) i les arts plàstiques.

 

Les classes d'instrument individual s'acordaran entre professor i alumne. En principi, l'horari serà l'habitual de classe però es realitzarà a través de video trucada en temps real. Per la seva banda, a les classes de llenguatge musical, els alumnes rebran un vídeo del professor o professora amb els continguts de la classe i una proposta de feina que hauran d'entregar abans de la propera sessió, per correu electrònic.  Per a les classes individuals de cant, el professor o professora es posarà en contacte amb l'alumnat i farà una proposta de treball a través de vídeos i gravacions de veu.

 

Per poder fer la classe telemàticament serà necessària, per part d'alumne i professor, una connexió a Internet de qualitat, si pot ser, 4G o wi-fi, o també per cable. En cas d'utilitzar wi-fi, és important estar a prop del router perquè arribi bé la senyal. Caldrà també contemplar un dispositiu que tingui càmera i un micròfon, i una pantalla el més gran possible. Serà útil l'ús de faristol  com a suport. Són vàlids qualsevol dels següents dispositius: tauletes, Ipads, ordinadors portàtils i de sobretaula. Hi ha dues opcions per a fer les videotrucades: Facetime, una aplicació gratuïta per Ipad, i Skype, uqe també és gratuïta. Per les classes de llenguatge, el professor o professora enviarà un vídeo explicatiu a través de whatsapp.

Comparteix
M'agrada
Comentaris