15  Acadèmia Sol_950x634
Proves d'accés per accedir a l'Acadèmia del Sol. || CEDIDA
16/09/2020 Cultura
L'Acadèmia del Sol, a punt d'obrir les portes

L'ambiciós projecte on hi participen els castellarencs Dani Coma i Pere Villaró començarà el proper 21 de setembre

Marina Antúnez

La setmana passada, l’Acadèmia del Sol va fer les proves d’accés al primer curs de teatre musical que s’impartirà al Teatre del Sol i on s’hi han implicat activament els castellarencs Dani Coma i Pere Villaró. Aquesta setmana s’estan fent les matriculacions i es començaran les classes el dia 21. A la convocatòria s’hi van inscriure unes 60 noies i nois i només hi ha lloc per 30. Per tant, “ens ho vam prendre seriosament perquè t’adones que tothom ho dona tot i les places són poquetes”, explica Dani Coma.

 

L’equip responsable de l’Acadèmia està content amb la resposta dels noies i noies i han comprovat que el nivell és alt. “Hi ha diversos nois i noies de Castellar, a mi em fa especial il·lusió”, afirma Coma. Que el Villaró i Coma siguin de Castellar, i la publicitat que se n’ha fet des de L’Actual, hi poden haver ha ajudat. Tot i que a Castellar hi ha bona oferta de teatre, sobretot, d’Espaiart, Artcàdia i ETC, “hi ha nois i noies que volen provar coses noves miren a Sabadell abans d’anar a Barcelona”. A Sabadell hi ha molta tradició de teatre, per exemple, al Centre Sant Vicenç, La Faràndula i en algunes escoles més, que també fan ensenyament. Per tant, “hi ha competència i tothom es coneix”. L’Acadèmia del Sol se suma a les ofertes de Sabadell i intentarà “fer-ho molt bé, és clar, perquè la gent vulgui venir”.

 

S’han fet dos grups d’aprenentatge: un, amb alumnat de primer, segon i tercer d’ESO, i un altre grup amb quart d’ESO, 1r i 2n batxillerat. “Ja són adults però es treballa diferent, segons les edats”, aclareix Coma.

 

Les assignatures que impartirà l’Acadèmia són les de música, teatre i dansa. ”Nosaltres estem obligats a posar les etiquetes però el teatre que fem és molt corporal, la dansa que fem és molt teatral, en el fons, el que fem és comunicació”. El dilluns faran interpretació i cant i el dimecres fan dansa. Es guardem una estoneta per, quan comencin a fer muntatges, fer posades en comú. Per accedir a l’Acadèmia no calia que els alumnes tinguessin molt nivell però sí que demanaven el currículum. “Alguns han fet curtmetratges, o anuncis, etc, i el nivell l’ha marcat el propi grup”. La mitjana és alta.

 

El curs s’allargarà fins al mes de juny. “Serem actives, sortirem amb tot l’alumnat a fer coses per Nadal, portes obertes, i alguna cosa a final de curs”.  Caldrà trobar espais per fer espectacles però l’objectiu és no parar de fer coses. “Volem tenir la sensació de trepitjar escenari constantment”. En aquest sentit, una de les ambicions del projecte, evidentment en format escola, és oferir actes al carrer. “El Teatre del Sol té prou ressò com per poder fer venir gent”.

 

L’alumnat que s’ha aconseguit està molt motivat. Encara que sigui amb mascaretes i mesures de prevenció arriben amb tota l’energia. L’equip de professors també està molt il·lusionat. “Ens ha passat factura estar sis mesos tancats a casa”, confessa Coma. I afegeix que “ha estat letal per la nostra professió, no poder fer res durant tot aquest temps”. Ara, el projecte els anima i els torna a fer sentir altra vegada artistes. “T’adones que són professions que t’omplen tan que quan no les tens et sents buit”.

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris