phpThumb generated thumbnail_617x412
Albert Salazar protagonitza ‘A.K.A.’, un muntatge de Flyhard Produccions / Sala Flyhard. || CEDIDA
03/10/2019 Cultura
‘A.K.A.’ arriba a Castellar en doble sessió

El muntatge teatral es podrà veure a la Sala de Petit Format de l’Ateneu

Marina Antúnez

A.K.A. és la proposta teatral que arriba aquest divendres a la Sala de Petit Format de l’Ateneu en doble funció, una a les 11 hores i la segona a les 21 h. La regidoria de Cultura ha informat que les entrades s’han exhaurit. El muntatge arriba des de Flyhard Produccions /Sala Flyhard. El títol del muntatge fa referència a les sigles Also Known As, “que literalment significa ‘també conegut com’, és equivalent a l’‘àlies’”, explica Montse Rodríguez, directora d’A.K.A.

 

L’obra és un monòleg que interpel·la directament al públic. “De fet, hi ha moments en què el protagonista s’hi dirigeix directament”. El protagonista és un jove que es diu Carlos i amb vint-i-pocs anys explica la vida que va tenir i patir als 16 anys. “El Carlos no va néixer aquí i és adoptat, li agrada el hip hop i per això també l’àlies del títol”.  Reflexiona i expressa el que li passa, com se sent, la seva relació amb els pares, la seva primera experiència sexual, etcètera.

 

 

L’obra va ser escrita expressament per Daniel J. Meyer. “El Dani és argentí i tot i que ja fa 15 anys que viu aquí i que parla perfectament català conserva l’accent i diu que sempre serà de fora”, comenta Rodríguez. En aquest sentit, aquest fet és el que li cremava a dintre i el que el va portar a escriure l’obra del Carlos.  “Després, el que li passa al Carlos és més fruit del camí que ha anat prenent mentre ho explicava i el que als joves els podia tocar que no pas fruit d’una experiència seva personal”.

 

La Montse i el Dani encara no havien treballat junts, tot i que es coneixien i de seguida van encaixar en aquest projecte i van donar-hi forma. Van anar a buscar l’actor Albert Salazar, que dona forma al personatge principal, el Carlos. “No el coneixíem, però encaixava amb les característiques que buscàvem”, afegeix la Montse. L’Albert té l’edat del personatge, uns 20 anys, i el color de pell fosca. “Vam anar-lo a veure, vam parlar amb ell, li vam passar el text...” i tots tres van unir les sinèrgies per poder treballar juts.

 

A A.K.A., el públic sentirà interpel·lat i podrà reflexionar un cop s’acabi l’obra. El fet de fer la funció per a joves també interessa molt la companyia. “Hem fet diverses representacions per a alumnes d’institut i ens interessa veure la seva reacció, perquè de fet, parlem d’ells”, explica Rodríguez. La directora també apunta que tots ens podem sentir identificats, en algun moment o altre, amb el que explica el protagonista. Tots hem tingut una història al voltant de la identitat, encara que alguns no hàgim estat adoptats.

 

Fins ara, el públic ha rebut l’espectacle amb elogis. A més, el muntatge és guanyador dels premis Butaca a millor espectacle de petit format, millor text, millor direcció i millor actor i Max a millor autoria revelació i millor actor protagonista. “La gent que ens ve a veure ens confirma la bona feina ben feta”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris