7R 8994_617x412
Un detall d'una de les impressores amb què compta el Lab Castellar Quim Pascual
23/03/2020
Crida per mobilitzar impressores 3D i altres eines de fabricació digital

Des de fa pocs dies s’estan començant a activar iniciatives públiques i privades per generar materials de primera necessitat per a hospitals i personal sanitari a partir d’eines de fabricació digital. Aquest dilluns, l'Ajuntament ha fet una crida a empreses i ciutadania per mobilitzar impressores 3D i altres eines de fabricació digital (talladores làser, etc.) que es puguin posar a disposició per a la producció de material sanitari.

 

Per això s’ha obert un registre a la pàgina web www.castellarvalles.cat per tal de centralitzar quins recursos estarien disponibles per elaborar materials útils per als centres hospitalaris. Per ara, des de LAB Castellar d'El Mirador, que ha creat “una plataforma per centralitzar la fabricació digital de material sanitari a Castellar, ja s’està en disposició de fabricar a partir de diversos prototips com viseres per a personal sanitari i panys de porta, a l’espera que es pugui homologar altre material com respiradors”, explica l’Ajuntament.

 

Des del LAB Castellar s'ha obert un contacte amb diverses plataformes de ‘makers’ i amb el Laboratori 3D del Parc Taulí per coordinar la fabricació i distribució d’aquest material.

 

Els ciutadans que puguin disposar alguna eina de fabricació digital ho pot fer omplint un formulari al web municipal:

http://www.castellarvalles.cat/14352/descriptiu/-2702/

Comparteix
M'agrada
Comentaris