previsiook_950x634
Previsió meteorològica d'aquest dilluns. METEOCAT
20/01/2020
Alertes per vent, pluja i neu que poden afectar Castellar entre avui i dimecres

Protecció civil activa  alertes que tenen en les ventades l’afectació més immediata per a Castellar

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha emès diversos avisos per vent, pluja i neu que poden afectar Castellar del Vallès dilluns, dimarts i dimecres, 20, 21 i 22 de gener, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

D'una banda, el Pla Especial d'Emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) es troba en fase d'ALERTA. Es preveu que avui al migdia es produeixin ratxes superiors als 72 km/h a totes les comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona i comarques del voltant. El vent bufarà de components nord i est. A les zones interiors se superaran aquestes ratxes, sobretot a les zones més altes. Es recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

També es troba activada l'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT), ja que la situació meteorològica d'aquests dies portarà associats fenòmens de fort onatge i acumulació de precipitació fins dimecres.

Per al dimarts es preveu una generalització de l'acumulació de pluja amb caràcter extens a tot el litoral i prelitoral, especialment a les comarques de l'extrem nord-est, de l'interior de Catalunya i de l'extrem sud. Dimecres 22 les precipitacions disminuiran d'intensitat al sud, però es mantindran fortes a les comarques del nord, amb possibles afectacions als cursos fluvials de tot el litoral i prelitoral, sobretot a la conca del Ter i la Muga.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, en tot l'episodi es podran acumular localment més de 200 mm. Cal estar alerta a les crescudes dels rius i torrents que es puguin produir al llarg de l'episodi, on se sumarà la precipitació amb la fosa de la neu.

Finalment, pel que fa al Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), la situació de risc per nevades el manté activat en fase d'ALERTA. L'episodi va començar diumenge pel sud, al massís dels Ports de Besseït, on continuarà nevant almenys fins dimarts. Des d'aquesta matinada de dilluns, es preveu que la cota de neu se situï al voltant dels 200 metres a tot el terç sud, litoral i prelitoral. Hi pot haver gruixos de 2 cm a cota 400 i de 20 cm a partir dels 1.000 metres ja de cara al vespre nit.

Comparteix
M'agrada
Comentaris