04  Ratafia_950x634
Xavi Alavedra, el segon perl’esquerra, amb els premis rebuts del concurs. || cedida
20/11/2023 Actualitat
Xavi Alavedra, nou Estevet d’Or del concurs de ratafia casolana

Al certamen s’hi han presentat 10 ratafies

Redacció

Xavi Alavedra amb la seva ratafia B-124 ha guanyat l’Estevet d’Or de la cinquena edició del concurs d’elaboració casolana L’Estevet mentre que Maria del Mar Arissa i Marc Aliaga amb la ratafia Mim han obtingut l’Estevet de Plata. Al concurs s’hi van presentar unes 10 ratafies.


Alavedra ha explicat que entre els ingredients que va fer servir per elaborar la seva ratafia hi  ha  “nou verda amb herbes mediterrànies: flor de Sant Joan, Maria Lluïsa, romaní, farigola, llaurer, menta, pètal de rosa i d’esbarzer, pètal de badabadoc, til·la, herba romaguera, flor d’olivera”.  Com a col·laboradors del certamen hi  havia Vilabarrakes, El Celleret de Castellar i Calissó Cultural.  A més, en aquesta edició hi havia tot un seguit de patrocinadors que han cedit regals. Així,  Ratafia Bosch va fer lliurament de dues samarretes,  Licors Portet va donar una ratafia dels Raiers i una samarreta mentre que Agrosans va regalar una bossa de fruits secs.


Com a norma general, cada concursant només podia presentar una única ratafia. La quantitat de ratafia era d’un petricó, aproximadament 1/4 de litre. La ratafia s’havia de presentar en un envàs de vidre amb tap de suro identificada  corresponentment  al CEC, El Celleret, Begudes Parera i Cal Calissó. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris