02 puigdelacreu_1440x961
El Cor de Cavallers de Castellar en l'edició passada de la Trobada de la Primavera - CEDIDA
28/03/2023 Actualitat
Vintena Trobada de Primavera

Divendres Sant la capella del Puig de la Creu acollirà una projecció audiovisual de l'Stabat Mater i una lectura dramatizada de la Passió amb el Cor de Cavallers de Castellar

Rocio Gómez

El Puig de la Creu és un dels principals punts de trobada dels  castellarencs, un símbol de la riquesa del patrimoni cultural i paisatgístic de la vila. Per Setmana Santa es farà una jornada de portes obertes el 7 d’abril, des de les 10.30 h i fins a les 13.30 h amb motiu de la Trobada de Primavera, Divendres Sant. És una diada “que té un caràcter auster i de recolliment”, detallen els organitzadors, a diferència de la Trobada de Tardor, “més festiva i popular”.

 

Enguany se celebrarà la 20a edició de la Trobada de Primavera, que incorpora diverses novetats. A les 9.15h s’ha programat la projecció audiovisual de la peça musical Stabat Mater de Pergolesi, a l’interior de la capella. L’aforament serà de prop de 40 persones. Aquesta obra musical tracta “dels dolors de la Mare de Déu al peu de la Creu”, apunta Gener Martí, responsable del Puig de la Creu.  I afegeix : “es tracta d’una prosa de meditació” que es podrà seguir amb el text i mitjançant uns símbols. Des de l’organització expliquen que la projecció de l’Stabat Mater “vol ser un temps de reflexió solidari amb el sofriment de tantes mares”.

 

Tot seguit, a les 10.30h, esmorzar popular amb torrades amb oli i sal, i aigua. A les 11.30h es representaran els Cants de la Passió a càrrec del Cor de Cavallers, dirigits per Clara Martí, combinats amb una lectura dramatitzada dels relats de la passió de Jesús. Durant el matí es podrà fer una ofrena de llànties i els donatius es lliuraran íntegrament a Càritas Castellar. Per participar en la trobada, podran accedir vehicles que hagin estat prèviament autoritzats.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris