A7306078_1440x961
La Pantera de Cubelles, líder de La Banda del Coche Rojo, durant el concert a Vilabarrakes - QUIM PASCUAL
La Banda del Coche Rojo va actuar la nit de dissabte de Vilabarrakes - Q.PASCUAL
12/09/2021 Actualitat
Nit de trap, reggaeton i patxanga al Vilabarrakes

El grup castellarenc CE1NO i la Banda del Coche Rojo van escalfar la nit de dissabte al Nou Espai del carrer Osona

Rocío Gómez

Després d'una primera nit de Vilabarrakes passada per aigua, en què es van haver de suspendre les actuacions d'El Pony Pisador i La Sra. Tomasa a causa dels xàfecs que van regar tot el Vallès, la Diada va anar de bracet d'una jornada assolellada i temperatures estiuenques durant bona part del dia. El Nou Espai del carrer Osona es va refer per acollir la primera nit (ara, sí!) de Vilabarrakes després del paréntesi de la pandèmia, que el 2020 va fer caure de l'agenda la Festa Major de Castellar. Amb nervis, ganes i alegria continguda - per respectar el protocol Covid-19 i la distància de seguretat - al punt de les 21 hores un degoteig de gent va començar a arribar a la zona de Vilabarrakes per gaudir dels concerts del grup de trap i reggaeton CE1NO i les versions de La Banda del Coche Rojo.

 

Are you ready? Esteu preparats? Amb aquesta declaració d'intencions el grup castellarenc de trap i reggaeton CE1NO va esperonar el públic en els primers minuts de la seva actuació, que amb un joc de llums i canonades de serpentina i confeti, van omplir de color l'escenari i la pista a ritme de música urbana. Es notava que jugaven a casa perquè els espectadors, des de la cadira, repetien fil per randa i amb entusiasme les lletres del seu primer disc, Una vida. Makakokain, LilBig, LilMore i ElPerinsky, els membres d'aquest grup sorgit en plena pandèmia, que homenatgen en el seu nom a la línia C-1 dels autobusos de la Vallesana, acumulen amb poc més d'un any una munió de fans i de públic molt jove. I l'explicació és ben senzilla: van ben servits d'actitud i desimboltura a l'escenari pròpies de grups amb molts més anys d'experiència, o com ells dirien de flow.

 

El grup de trap i reggaeton CE1NO durant el concert de Vilabarrakes - R.GÓMEZ

El grup de trap i reggaeton CE1NO durant el concert de Vilabarrakes - R.GÓMEZ

 

A Vilabarrakes a banda de repassar les cançons del seu primer disc, van estrenar algunes cançons inèdites, que van anunciar que ben aviat es publicaran, per copsar la resposta del públic que, com era previsible, de seguida es va sumar a la proposta amb crits d'expectació, tot repetint les tornades de les cançons acabades d'aprendre. Trap, reggaeton, autotune i lletres en català, castellà i anglès que parlen de l'èxit a cop de cartera plena, de les relacions de parella acabades de sortir del forn i cuinades a Instagram, i de la frustració d'una generació - que com la resta que les han precedit - busca nous horitzons per fer un salt endavant i prosperar. Abans d'abaixar persianes en la posada de llarg del grup a Castellar, CE1NO va convidar dalt de l'escenari el sabadellenc Kyro, un altre representant vallesà d'aquest corrent musical que s'ha fet un forat sobretot entre la gent més jove.

 

Després del pregó de Vilabarrakes, que va oferir Pep Martí en representació del col·lectiu, en què va posar damunt la taula, amb ironia i humor, qüestions que preocupen els joves, com per exemple l'accés a l'habitatge, va ser el torn de La Banda del Coche Rojo. Yo quiero bailar toda la noche!, va cantar la Pantera de Cubelles, la líder d'aquest grup de versions. I des de la cadira, de seguida, mans enlaire i mirades de complicitat. El concert va començar, com la nit requeria, amb una mica de patxanga, i altres himnes de festa major com Bailando d'Alaska, o una versió modernitzada de Bailar pegados, de Sergio Dalma.

 

Per no perdre pistonada el grup va seguir amb un bloc dedicat a Queen, en què la cantant va demostrar una gran potència, afinació i presència escènica, amb la complicitat de la resta de músics d'un espectacle solvent i rodat. Popurris de música ballable, èxits d'Operación Triunfo, Beyoncé, Britney Spears, Spice Girls, Backstreet Boys, Morat, Maluma, Catarres, Txarango, Ska-P i el Viva la vida de Cold Play, van ser algunes de les píndoles de la cinta d'estiu intergeneracional que va portar a Castellar La Banda del Coche Rojo. Això sí, amb una tornada al punt de partida amb un segon homenatge a Queen per acabar l'actuació abans d'un bis de fi de festa amb Flying Free. "Vosaltres sou els campions, Castellar!", va dir la Pantera de Cubelles.

 

 

WhatsApp Image 2021 09 12 at 13.00.46

El Punt Lila romandrà a Vilabarrakes durant tota la Festa Major  - R.G.

 

PUNT LILA AL VILABARRAKES

Durant totes les nits de Vilabarrakes s'ha instal·lat al Nou Espai del carrer Osona un Punt Lila fix i un d'itinerant en què s'ofereix informació i suport a qualsevol persona que sigui víctima d'una agressió sexista o hagi detectat algun comportament o situació de risc i ho vulgui comunicar per activar el protocol d'actuació. Segons van confirmar des del Punt Lila, la nit de dissabte no es va notificar cap incidència i van dur a terme sobretot tasques de sensibilització i de prevenció. A la paradeta - situada a l'entrada de la zona de concerts - disposen de preservatius femenins i masculins - , també fulletons informatius, polseres, marxandatge i altres recursos de sensibilització en l'àmbit de les violències masclistes i sexistes.

 

En termes generals, el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva, assegura que ha estat "una nit tranquil·la, sense incidències remarcables". "L'afluència de gent es va concentrar als carrers adjacents a la fira, i al polígon, entre els carrer Solsonès i Berguedà. Allà es van concentrar els 'botellons'", explica. El regidor concreta que com era previsible, després dels botellons la zona va quedar plena de brutícia i és per això que s'hi han desplaçat els Serveis Municipals de Neteja per condicionar els carrers per al seu ús. Tanmateix, Leiva fa una crida a la ciutadania "al civisme i la convivència" en l'equador de la festa major.

Comparteix
M'agrada
Comentaris