WhatsApp Image 2022 03 28 at 20.57.08_950x634
Vistes de Nova York des del mirador del Top of the Rock del Rockefeller Center - J.R.
31/03/2023 Actualitat
Vacances de llarga distància

Per Setmana Santa els castellarencs trien destinacions com Nova York, Riviera Maya o Turquia

Rocío Gómez

A punt per les vacances de Setmana Santa, enguany els castellarencs i castellarenques han decidit fer la maleta per gaudir de viatges de llarga distància. Una de les destinacions estrella sempre és Nova York, una ciutat plena de contrastos culturals i de propostes de lleure, per recórrer un dels grans decorats del cinema de Hollywood. “Nova York, Riviera Maya, Dubai, Turquia, el Japó i Disneyland Paris, són les destinacions que més s’han reservat. La gent que decideix fer un viatge vol passar tota la setmana fora”, explica Laura Triviño, responsable de l’agència Ambartours (carrer de Catalunya, 70). En aquesta campanya les agències de viatges no donen a l’abast. Segons les previsions del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la mitjana de l’ocupació dels hotels se situarà al voltant del 78%, però superarà el 90% en ciutats com Màlaga, Granada, Sevilla o Bilbao.


D’altra banda, Triviño constata que la manera de viatjar i de planificar un viatge ha canviat en els últims anys, sobretot arran de la pandèmia. “Abans hi havia moltes ofertes de darrera hora i hi havia gent que esperava fins a l’últim moment. Però aquest tipus de descomptes ja no existeixen”, reconeix. “És per això que cal aprofitar els paquets, els acords entre proveïdors i majoristes, que fixen un preu més competitiu. Però aquests paquets, per Setmana Santa, estan complets. Es van començar a fer reserves des del Nadal passat”, afegeix.  


Per a l’estiu, potser encara hi som a temps. “Sobretot ens demanen viatges a l’Àsia, al Japó, perquè és el primer estiu sense restriccions. El que passa és que els preus s’han apujat moltíssim”, subratlla. La responsable de l’agència apunta que el preu d’algunes destinacions, quant a vols i hotels, ha augmentat “entre un 30% i un 40%” des de l’any passat. Ara per ara, viatjar surt més car. “Els que busquin ara un vol, tot i que sigui per Europa, el pagaran molt car. Cal tenir en compte que justament Setmana Santa és una de les setmanes més cares de l’any per viatjar”, apunta.


Tanmateix, malgrat que els preus dels vols són privatius per Setmana Santa, encara ens queda el recurs de desplaçar-nos en el nostre vehicle, “perquè llogar un cotxe també està pels núvols!”. “Si no et fa mandra conduir, sempre pots pujar cap al nord. Encara es pot reservar en alguns hotels”, afegeix. País Basc, Cantàbria i Astúries, o la Rioja, són una bona opció. La responsable de l’agència castellarenca també aposta pel turisme de proximitat, per escapades a la costa catalana amb indrets de gran riquesa cultural i paisatgística com l’Alt Empordà, o la comarca del Priorat, que es prepara per celebrar, amb una nodrida programació d’activitats, la fira del vi del Falset amb les DO Montsant i la DOQ Priorat a finals del mes d'abril. Cultura, paisatge i gastronomia, són els punts forts d’aquesta comarca catalana, que ha presentat candidatura per a Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO, en la categoria de paisatge cultural. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris