7R 09777_1440x961
Una voluntària repartint mascaretes a un domicili de Castellar la setmana passada Quim Pascual
20/05/2020 Actualitat
Ús obligatori de la mascareta en espais públics a partir d’aquest dijous

La mesura és necessària sempre que no sigui possible mantenir la distància de seguretat de dos metres entre persones

Redacció

L'edició d'aquest dimecres del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat  l'obligatorietat d'ús de la mascareta en els espais públics sempre que no sigui possible mantenir la distància de seguretat de dos metres entre persones. La mesura, que entra en vigor demà, serà obligatòria per als més grans de sis anys i estarà recomanada per als infants d'entre tres i cinc.

 

La mascareta serà obligatòria tant a la via pública com en espais a l'aire lliure i en qualsevol lloc tancat d'ús públic o que estigui obert al públic si no és possible mantenir-hi la distància de seguretat de dos metres entre persones. De fet, es precisa que l'obligatorietat de l'ús de la mascareta no ha d'anul·lar mesures bàsiques com mantenir la distància o rentar-se les mans. La mesura serà vigent mentre es mantingui l'estat d'alarma i les seves pròrrogues.

 

S'aconsella l'ús de mascaretes quirúrgiques o higièniques, i queden fora de l'obligatorietat les persones amb dificultats respiratòries, les que tinguin altres contraindicacions de salut degudament justificades, les que per la seva discapacitat o dependència puguin presentar alteracions de conducta, les que estiguin fent activitats incompatibles amb l'ús de la mascareta, com ara beure o menjar, o les que es trobin en situacions considerades de causa major.

 

Aquesta decisió del govern central es pren després  que les mateixes comunitats autònomes demanessin de manera unànime la mesura i ampliar l'obligatorietat que ja era vigent al transport públic.

Comparteix
M'agrada
Comentaris