image1 10_617x412
Castellví amb el director general de Prevenció i Extinció d’Incendis, Manel Pardo. || CEDIDA
18/07/2019 Actualitat
Trobada de Junts x Castellar amb el director de Prevenció d’Incendis

La formació “lidera una proposta a nivell nacional” per prevenir els incendis forestals

El grup municipal de Junts x Castellar presentarà al ple de juliol una moció sobre prevenció d’incendis i gestió forestal, una iniciativa a la qual s’han sumat regidors de més de 35 municipis de tot Catalunya de localitats com Gandesa, Flix, Sitges o Berga, segons destaca la formació en una nota de premsa. La moció proposa que l’Ajuntament prengui mesures, tan urgents com prolongades en el temps, en matèria de prevenció del risc d’incendis forestals a Castellar, i adopti una estratègia de gestió forestal, tenint en compte la proximitat amb el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la deixadesa de moltes parcel·les en el nostre entorn natural. El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya, Manel Pardo, va voler rebre el portaveu de Junts per Castellar, Pau Castellví, a la Direcció General de Barcelona dimarts passat, 16 de juliol, per conèixer la iniciativa i aportar uns consells respecte el rol dels ajuntaments en tasques de prevenció. Castellví hi va assistir en representació no només del seu grup municipal, sinó també de regidors de més de 35 municipis.


A la moció s’aposta perquè l’Ajuntament faci arribar el seu suport als municipis afectats per l’incendi de Ribera d’Ebre, perquè creï una taula de coordinació de les tasques de prevenció, i s’insta la Generalitat a augmentar, en la mesura de les seves possibilitats, el pressupost destinat a la prevenció d’incendis forestals, i adoptar el compromís de fer-ho també a Castellar en propers anys.
 Castellví ha destacat que  “conscients que Castellar viu envoltat de bosc, creiem que ha arribat l’hora de fer una aposta de poble, independentment dels colors polítics, a favor de la prevenció. No podem permetre que els nostres ciutadans estiguin exposats al risc que estem corrent ara mateix. És una qüestió urgent de responsabilitat”.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris