DSC00210_1440x961
La directora de l'IE Sant Esteve, Mònica Díaz, dona la benvinguda als alumnes més petits del centre. || M.ANTÚNEZ
14/09/2021 Actualitat
Tornada a l'escola amb mascaretes i amb entrades esglaonades

Castellar enceta el curs amb un risc moderat de rebrot i el 52% dels infants de 12 a 15 anys de la vila ja tenen la pauta completa de vacunació

Jordi Rius

És el segon any de l'escola amb la pandèmia encara present. El primer dia de classes ha estat protagonitzat de nou per les entrades esglaonades o diferenciades i mascaretes, tot i que aquest curs les mesures per evitar els contagis es van adaptant a una situació epidemiològica que va millorant i permet  flexibilitzar algunes mesures. Així, a partir d'aquest curs, l'alumnat de més de 12 anys no cal que faci quarantena si compta amb la pauta completa de la vacuna. Les classes de secundària, per tant, no s'aturaran ni es traslladaran per complet a la virtualitat en cas de detectar-se un positiu dins del grup. El departament d'Educació diu que les classes s'hauran de fer amb un sistema híbrid: els alumnes confinats es connecten de manera virtual mentre la resta de companys, els vacunats, segueix la classe de manera presencial a l'aula. Precisament, "tenint en compte l'experiència de l'any passat i coneixent els nous protocols i el context de millora de la situació epidemiològica, serà un curs més normalitzat", adverteix el regidor d'Educació, Joan Creus.

 

Pares i mares acompanyant els seus fills a l'entrada de l'IE Sant Esteve

Pares i mares acompanyant el seus fills en aquest primer dia d'escola al Sant Esteve. || M. ANTÚNEZ

 

EL RISC DE REBROT BAIXA A MODERAT
L’inici del curs escolar ha coincidint amb el moment més baix d’incidència de la pandèmia des del passat mes de juny. Ara mateix el risc de rebrot està situat en la franja moderada (84) per sota de 100 i la incidència a 14 dies per 100.000 habitants ha baixat a 69 casos. En casos confirmats només s’ha constatat 8 contagis entre el 4 i el 10 de setembre.

Quant a la vacunació d’infants i adolescents, en aquests moments el 52% dels nens i nenes de 12 a 15 anys de Castellar ja tenen la pauta completa de vacunació i els que compten amb una primera punxada superen ja el 74%. La franja d’edat dels 16 als 19 anys compta amb una pauta completa del 73% i ja tenen una  primera vacuna el 81%. A Castellar, el percentatge d’habitants majors de 12 anys  amb una pauta completa ja és del 83%. Creus ha destacat "l'esforç que han fet les famílies per a la vacunació dels seus fills".

A propòsit del tema de vacunació entre els joves, el govern té previst aprovar aquest dimarts un decret llei per facilitar que els centres rebin aquestes dades a través de l'aplicació Traçacovid. Així ho va confirmar ahir el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a TV3, on va advertir que cap escola o institut ha de recollir les dades pel seu compte i de forma preliminar. "El que fem és garantir que els centres educatius no hagin de sol·licitar aquestes dades sensibles de vacunació. Hi tindran accés a través de Traçacovid. El referent Covid del sistema sanitari i la direcció del centre tindran accés a aquestes dades perquè, quan hi hagi un positiu, automàticament sàpiguen quin és l'alumnat amb pauta completa que pot assistir a l'institut l'endemà i qui s'ha de quarantenar", explicava el conseller. Per poder fer arribar aquestes dades, el govern modificarà el decret actual que permet informar sobre els positius, per afegir també les dades de vacunació a l'aplicació Traçacovid. I no només les de l'alumnat, també les del professorat i personal no docent.Els centres no tindran la informació, però, fins a la setmana que ve.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris