20230606 112648_1440x961
Els alumnes han passat el matí a la plaça de la Fàbrica Nova fent activitats en anglès / C. Domene
06/06/2023 Actualitat
Torna l’English Day ambientat en Escòcia

Un total de 225 alumnes de 3r de primària s’han aplegat per practicar la llengua a través del joc

Cristina Domene

Aquest matí, 225 alumnes de 3r de primària i una trentena de professors de totes les escoles de Castellar s'han aplegat a la plaça de la Fàbrica Nova per celebrar l'English Day, el primer d'ençà de la irrupció de la pandèmia. "Teníem moltes ganes de recuperar-ho i també ha estat possible gràcies a l'herència que hi havia del grup de treball anterior, que hem aprofitat tots els materials", explica una de les coordinadores de la trobada, Judith Vilalta, professora d'anglès de FEDAC Castellar.


La finalitat d'aquest dia és l'aprenentatge de la llengua a través d'activitats dinàmiques, en un context diferent de l'habitual, mitjançant jocs en què les mestres només parlen anglès. "Ells practiquen la llengua, parlen anglès, juguen i s'ho passen bé", assegura Mariona Gibert, professora d'anglès de l'escola El Sol i La Lluna i també del grup coordinador.


A banda de l'aprenentatge a través del joc, aquesta trobada té un altre al·licient pels alumnes, conèixer i compartir amb companys d'altres escoles. "Fem grupets de 12 en els quals només hi ha dos alumnes de la mateixa classe. Això els permet conèixer altres nens i nenes o poder compartir amb amics que ja coneixen d'altres àmbits de fora de l'escola", expressa Gibert.


El fil conductor de les activitats és d'Escòcia, simulant els highland games, però adaptats. "Cada grup és un clan i han rotat per activitats com el llançament de troncs, la corda o l'arc". També s'ha treballat a través de la pel·lícula Brave ambientada en Escòcia.


Els alumnes, a banda de fer les activitats, han esmorzat plegats i han pogut gaudir d'un tastet de iogurt ofert per Campos Estela que ha instal·lat una food truck a l'emplaçament.

Comparteix
M'agrada
Comentaris