02   A7R01573_1440x961
Imatge d’un test d’antígens ràpid a la Farmàcia Catalunya  Quim Pascual
13/01/2022 Actualitat
Els tests d'antígens costaran menys de 3 euros

Sanitat ha aprovat aquest dijous la tercera dosi per a tota la població de més de 18 anys. La Comissió de Salut Pública l'havia autoritzat fa unes setmanes per als majors de 40 anys

Rocío Gómez

La variant Òmicron és, de moment, la més contagiosa de totes les que han arribat amb la pandèmia del coronavirus. Els contagis s'han disparat i és per això que els testos d'antígens, com les mascaretes, juguen un paper fonamental per frenar la pandèmia, per trencar la cadena de positius. Durant les festes de Nadal, per l'alta demanda, moltes farmàcies es van quedar sense estoc, i es va començar a especular amb el preu dels tests que en alguns casos es va enfilar fins a prop dels 9 euros, un cost insostenible per als consumidors tenint en compte la freqüència amb què s'han de realitzar.

 

Aquest dijous la ministra de Sanitat, Carolina Darias ha comunicat en una roda de premsa que el preu màxim dels tests d'antígens a les farmàcies serà a partir de dissabte de 2,94 euros, i que a més es garantirà el subministrament dels dispositius a les farmàcies. Els testos d'antígens es van començar a vendre el juliol passat a les farmàcies, però no es va fixar cap topall quant als preus, i quan la demanda ha augmentat, el preu també s'ha enfilat. Amb aquesta limitació, Espanya s'equipara a països com Portugal en què els testos d'antígens també tenen un preu que se situa al voltant dels 3 euros.

D'altra banda, durant la jornada Sanitat també ha anunciat més novetats quant a l'estratègia de vacunació i ha concretat que s'autoritza la tercera dosi per als majors de 18 anys. Fins ara, la Comissió Pública havia aprovat la dosi de reforç només per als majors de 40 anys. Salut encara no ha anunciat quan es podran començar a demanar les cites de vacunació per a la nova franja, de 18 a 39 anys. A més, es confirma que es reduirà de sis a cinc mesos l'interval de descans entre la segona i la tercera dosi. Val a dir que es preveu que a partir del mes de febrer es comencin a administrar la segona dosi de les vacunes pediàtriques al col·lectiu infantil i se segueix en ritme de vacunació. El 86,6% de la franja de 12 a 18 anys tenen la pauta completa de vacunació, i prop del 30% dels infants d'entre 5 i 11 anys han rebut la primera dosi de la vacuna.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris