09 taller alimentacio_617x412
Joana Naranjo durant el taller d’alimentació de dimarts passat / C. Domene
30/10/2019 Actualitat
Taller d’alimentació al CAP per portar una vida saludable

Els dimarts s’ofereixen consells per portar una dieta saludable

Cristina Domene

L’Àrea Bàsica de Salut de Castellar del Vallès continua amb la seva aposta de crear salut no només a través dels medicaments i les receptes, sinó mitjançant activitats que promoguin una vida saludable. Amb aquest objectiu es porta a terme, per exemple, cada dimecres les Caminades Saludables, que surten del CAP a les 9.30 hores. Per complementar aquesta activitat, els dimarts es realitza un taller d’alimentació a càrrec de Joana Naranjo, qui va ser infermera a Castellar durant 35 anys i ara comparteix els seus coneixements de manera voluntària: “Aquest taller consisteix en què la gent aprengui hàbits de vida més saludables, que quan prengui la decisió de fer un tipus d’alimentació o un altre, ho faci amb coneixement de què és el que està menjant. Tothom és molt lliure de prendre les seves decisions, però la idea no és que facin el que jo digui sinó que aprenguin a menjar més sa”, explica Naranjo.


El taller, obert a tothom, té lloc cada dimarts, a partir de les 10 hores, en una sala del CAP. “Fem una hora a la setmana tot i que de vegades s’allarga una mica. Cada dimarts tractem un tema en relació al que els interessa més als assistents”. Dimarts passat es va tractar els greixos, els que són saludables i els que no ho són. L’experta va explicar que des de fa uns anys ens han venut que els greixos són dolents i el que està afectant la salut i l’obesitat són els sucres afegits i refinats. “Hem de menjar greixos bons que tenen una funció important. Per exemple, l’alvocat, els fruits secs, l’ou ecològic o el peix blau. I després hi ha aliments que hauríem d’eliminar de la nostra dieta com les margarines, aliment que ha han eliminat en alguns països, o l’oli refinat que no sigui de primera premsada en fred”. A cada sessió es tracten temes diferents. “La setmana passada cada persona va portar una recepta i l’objectiu era que sabessin quins nutrients portava cada recepta, perquè la finalitat és saber reconèixer els grups d’aliments. Identificar si un plat porta més hidrats o més proteïnes, o vitamines...”.  


Com aquesta activitat va molt relacionada amb l’activitat Camina i fes Salut, s’allargarà tot el curs, fins que finalitzen les caminades.  “Aquestes sessions estan molt bé perquè penses que hi ha coses que no es poden menjar, però després la Joana ens ho explica i entens que potser no és tant dolent i el que s’ha de saber és identificar bé cada aliment”, detalla la Soledad, una de les participants.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris