Portada Rutes de natura 2020
Portada Rutes de natura 2020
10/07/2020 Actualitat
Suplement de Rutes de Natura per Castellar

La publicació, que avui encarta L'Actual, recull set itineraris per fer a peu o en bicicleta per l’entorn natural de la vila que ha posat en marxa l'Ajuntament en col·laboració amb el Centre Excursionista de Castellar 

L'Actual publica avui un suplement de Rutes de Natura amb set itineraris per fer a peu o en bicicleta per l'entorn natural de la vila que ha posat en marxa l’Ajuntament de Castellar del Vallès en col·laboració amb el Centre Excursionista de Castellar (CEC). La iniciativa forma part de la campanya “Fem Castellar Verd” amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural del terme municipal en un moment en què molts castellarencs i castellarenques han descobert o redescobert diversos espais d’interès per anar d’excursió.

Les set rutes, que estan disponibles digitalment a través d’un Wikiloc del CEC, són circulars i ens apropen a indrets tan emblemàtics com el Puig de la Creu, La Castellassa de Can Torras, Castellar Vell, l’ermita de les Arenes, el Mont-rodon, el Sot del Guix o la plana vallesana.  Amb aquest punt de partida, es pretén posar en valor els espais naturals de la vila, alguns dels quals encara són molt desconeguts per a bona part de castellarencs i castellarenques. 

La intenció és que aquests recorreguts es puguin senyalitzar i mantenir d’acord amb els propietaris forestals, i promoure’n a més un ús responsable i sostenible per part de les persones que els facin. Amb el temps, es pretén ampliar el nombre de rutes amb les propostes que pugui incorporar el CEC conjuntament amb les regidories d’Esports i de Transició Ecològica.

La campanya “Fem Castellar Verd” s’impulsa des del nou Comissionat de Promoció de la Vila, que compta amb la participació de tècnics de les regidories de Comunicació, Cultura, Comerç, Esports i Transició Ecològica, entre d’altres.

La iniciativa es complementa amb altres accions destacades: el Centre Excursionista de Castellar i el Comissionat de Promoció de la Vila impulsaran un cop al mes i sota el títol “Fem camí” un cicle d’excursions organitzades adreçades al conjunt de la població que tinguin ganes de compartir alguns dels itineraris proposats o d’altres que puguin sorgir. La primera sortida es farà el diumenge 19 de juliol i es correspondrà amb el recorregut de l’itinerari del Puig de la Creu, mentre que el 30 d’agost tindrà lloc la segona excursió, que cobrirà l’antic itinerari de natura del CEC que passa per Castellar Vell, el Castell i el pont Vell, entre d’altres. Les inscripcions a aquestes dues primeres sortides es poden fer a www.castellarvalles.cat/femcami i estaran limitades a dos grups de 25 persones per a cada excursió.

Podeu consultar el suplement clicant en aquest enllaç

Comparteix
M'agrada
Comentaris