Momo Cortés lidera la banda tribut a Queen - Cedida
Momo Cortés lidera la banda tribut a Queen - Cedida
06/08/2019 Actualitat
“Serà una festassa. Farem un homenatge a Queen sense imitar, i amb molt de respecte”

Un dels caps de cartell de la Festa Major de Castellar serà la banda Momo, amb el seu espectacle tribut a Queen, una proposta que compta amb el suport de Brian May

Rocío Gómez

Per escalfar l’ambient, dissabte de Festa Major, el 7 de setembre, es projectarà la pel·lícula ‘Bohemian Rhapsody’, una de les guanyadores de la darrera edició dels Oscars. Serà a la plaça d’El Mirador a les 20.30h. Amb el pavelló ben alt, a partir de les 23h, entraran en escena Momo, la banda tribut a Queen, que arriba avalada pel mateix Brian May. L'Actual ha entrevistat el seu líder i cantant, Momo Cortés, que tamé va protagonitzar el musical ‘We will rock you’ a Madrid.

 

· Com comença la banda tribut?
Una nit, a un pub de Madrid, vaig interpretar una cançó de Queen i un promotor d’una sala de concerts em va oferir una data per fer un concert tribut a Queen, i vam muntar la banda. Era l’any 2000.


· Com és ser per una nit Freddy Mercury?
Mercury és una figura inimitable, tant per la veu com per les composicions.  És veritat que quan estàs interpretant cançons d’una banda que t’ha marcat tant la vida, és inevitable fer de manera inconscient alguns gestos, girs a la veu... Però sempre mantenint la nostra pròpia essència com a músics i com a artistes, que també ho som.

 

· Quina és la cançó de Queen més esperada del show?
N’hi ha moltíssimes, tenen molts hits. ‘Under pressure’ és una cançó que triomfa moltíssim en directe, ‘Don’t stop me now’, és una de les que més trenca la pista però sense cap mena de dubte, la que tothom espera és la joia de la corona: ‘Bohemian Rhapsody’. Quan comences a tocar els primers acords al piano de la cançó, tothom s’aixeca i li dedica una gran ovació.

 

· Sentiu molta pressió per part dels fans de la banda?
De la mateixa manera que et poden demostrar el seu amor perquè interpretes les cançons de la seva banda de referència, també pot ser tot el contrari si no fas el que ells esperen.

 

· En qualsevol cas, vosaltres arribeu avalats per Brian May, que no és poc!
Doncs sí! Vaig tenir la sort de conèixer Brian May als càstings de ‘We will rock you’, musical que vaig protagonitzar a Madrid. Des d’aquell moment, hem mantingut una relació d’amistat que encara conservem. De fet, va col·laborar en el nostre primer disc gravant unes guitarres, i sempre ens ha donat tot el seu suport. Ell considera que fem una cosa diferent amb el tribut a Queen del que s’acostuma a fer.

 

· Què et va semblar la pel·lícula ‘Bohemian Rhapsody’?
Rami Malek fa una interpretació magistral. L’Oscar és molt merescut. Em descol·loquen alguns detalls del guió que no em quadren amb la història que coneixia de la banda, però són llicències per entendre com era el personatge.

 

· Què heu preparat per a la nit de dissabte de Festa Major?
Serà una festassa. Però volem deixar clar que farem un homenatge, sense imitar, i amb molt de respecte. Volem que els castellarencs i castellarenques vinguin preparats per cantar, ballar i saltar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris