A7R09381_1440x961
El Gerard mirant Boada, amb la seva mare, qui l’ha transmès el cuquet de la ciència Quim Pascual
22/11/2022 Actualitat
“Sense ciència no hi ha prosperitat humana”

El divulgador científic Marc Boada inaugura la Setmana de la Ciència a Castellar

Cristina Domene

Castellar ha donat el tret de sortida a la Setmana de la Ciència amb la conferència inaugural que va tenir lloc ahir a la tarda a la sala d’actes d’El Mirador amb la presència d’una vintena de persones. El divulgador científic Marc Boada va ser l’encarregat de portar a terme la xerrada Tot és química, una conferència que va oferir de manera accessible i motivadora.  “Tot són reaccions químiques. La química des del punt de vista tecnològic fa que la nostra vida sigui absolutament meravellosa”.

 

A la primera fila de cadires estava, amb la seva família, el Gerard, alumne de 5è de primària. “A la meva mare li encanta la ciència i jo m’he enganxat perquè és molt entretinguda”.

 

Boada té clar que entre els nens i nenes que assisteixen a aquests tallers, com el Gerard, hi ha els científics i científiques del segle XXI, que són els que han de resoldre una part dels problemes de benestar físic. “Sense ciència no hi ha prosperitat humana n futur de la humanitat”, va opinar Boada.

 

La Judit estudia 2n ESO: “He decidit participar en les activitats de la Setmana de la Ciència perquè estic fent Química a classe i m’ha semblat una bona idea. Hi ha moltes coses a descobrir, coses que encara no sabem i es poden resoldre gràcies a la ciència. Això em sembla molt interessant”. La Judit anava acompanyada de l’Eric, que està fent 4t d’ESO. “Tinc molta curiositat. Em fascina com la ciència serveix per explicar-ho absolutament tot”, va manifestar el jove.

 

Gairebé tots els tallers programats per aquesta Setmana de la Ciència estan plens. “Està molt bé que municipis més petits, d’arreu del territori, organitzin aquest tipus d’activitats, amb l’empenta institucional i funcionin tan bé”, va concloure Boada.

Comparteix
M'agrada
Comentaris